POZIV KARDINALA PULJIĆA NA MOLITVU ZA PROGNANE KRŠĆANE U IRAKU

POZIV KARDINALA PULJIĆA NA MOLITVU ZA PROGNANE KRŠĆANE U IRAKU

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, 7. kolovoza 2014. uputio je dopis župnicima u kojem ih, kao i sve redovnike i redovnice Vrhbosanske nadbiskupije, potiče da se u nedjelju, 10. kolovoza uključe u molitvenu akciju za progonjene kršćane u Iraku na koju je izvorno pozvao kaldejski katolički patrijarh Louis Rafael I. Sako. Spomenuti dopis prenosimo u cijelosti:
 
Sa zakašnjenjem smo primili potresno pismo kaldejskog patrijarha u Babilonu + Louis Raphaël l Sako, koji je i predsjednik BK u Iraku, u kojem poziva na molitvu za progonjene kršćane u Iraku.

Molitva je predviđena 6. kolovoza 2014. na Preobraženje Gospodinovo. Kako je pismo kasnije stiglo, mi se želimo pridružiti vapaju progonjenih kršćana zato pozivam da u nedjelju 10. kolovoza u svim župskim zajednicama, kao i redovničkim zajednicama molimo na tu nakanu.

Mi koji nosimo još posljedice rata, kao i nemile posljedice stradanja od poplava znamo što znači patiti iskušenja izvan svoga doma i iskušenja nesigurnosti života. Zato ovom molitvom posebno želimo u sebi odgajati duh solidarnosti s braćom u vjeri koja trpe, a u načelu sa svim ljudima koja trpe.
Tom molitvom za trpeću obespravljenu braću i sestre, hrabrimo i sami sebe na ustrajnost u borbi za jednaka prava i opstanaka na svojim ognjištima.

Unaprijed zahvaljujem svim pastoralnim djelatnicima koji će animirati ovu molitvenu akciju, te sve iskreno pozdravljam i na sve zazivam obilje Božjeg blagoslova.

medjugorje-info.com

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar