Poziv na izložbu slika Mateja Škarice: Hercegovački krajolici – Od Rame do Huma.

Poziv na izložbu slika Mateja Škarice: Hercegovački krajolici – Od Rame do Huma.

Pozivamo vas sve na izložbu slika Mateja Škarice  pod nazivom: HERCEHOVAČKI KRAJOLICI – OD RAME DO HUMA.

Izložba će se održati u Gradskom muzeju u Požegi od 16. do 22. listopada 2014.

Matej Škarica rođen je u Mostaru 29. rujna 1981. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završava u Mostaru. Na mostarskom Sveučilištu 2005. godine završava studij novinarstva. Godine 2010.  stječe magisterij znanosti na poslije diplomskom studiju Filozofskog fakulteta. Sudjelovao je u uređivanju nekoliko tiskovina: studentski list "Opomena", politički tjednik "Direkt", glasilo Ramske zajednice – Rama, časopis "Osvit" kao i informativnih Internet stranica: Bljesak.info, Ramska-zajednica.hr, itd. Jedno vrijeme djeluje kao slobodni novinar. Suradnik je Večernjeg lista BiH i Dnevnog lista iz Mostara. Već duži niz godina područja zanimanja su mu društvene, kulturne, povijesne kao i teme o umjetnosti. Slikarstvom te manjim opsegom kiparstva bavi se od završetka srednje škole. U obje vještine je samouk. Suradnik je Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne iz Mostara te udruge Ramska zajednica Zagreb, čiji je dugogodišnji aktivni član.Živi i radi u Zagrebu, a inače je podrijetlom iz Rame. Ovo je njegova četvrta samostalna izložba slika.

Izložbe: Skupna izložba u dvorani Lisinski,Zagreb, 2007. Hercegovački krajolici od Rame do Huma, Ramska zajednica, Zagreb, 2009. Hercegovački krajolici od Rame do Huma, Mostar,galerija Aluminij, 2010. Krajolici Rame, Zagreb, Hotel International, 2013.

S Ramskom zajednicom Požega, već duži niz godina veže ga iskrena suradnja proizašla iz manifestacije "Ramski susreti", ali i drugih tradicionalnih događanja našeg iseljeništva po Hrvatskoj. Škarica posjeduje iznimnu crtačku sposobnost. Teži ka ozbiljnom definiranom stilu, brzo napreduje i razvija se u stilsku veličinu. Ima osjetilo za boju i originalan je. Njegova je stvaralačka energija neizmjerna i svakom novom slikarskom projektu iskreno se predaje. Globalno kazano, njegovi pejzaži nisu samo objektivnim slikama, oni imaju jednu psihološku dubinu, jednu dimenziju da vječno traju u vremenu i prostoru.
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar