Poziv na sudjelovanje u kampu za mlade „Mirovnjaci za budućnost“

Poziv na sudjelovanje u kampu za mlade „Mirovnjaci za budućnost“

U okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj  (USAID), koji implementira Catholic Relief Services (CRS) s partnerima, u periodu od 22. lipnja do 28. lipnja 2015. godine organizira se kamp za mlade „Mirovnjaci za budućnost“, koji će se održati u Emaus centru u Potocima kraj Mostara.
 

O kampu za mlade

Mirovni kamp „Mirovnjaci za budućnost 2015“ je sedmodnevni program neformalnog obrazovanja o komunikaciji, elementima izgradnje mira, transformaciji konflikta, suočavanju s prošlošću i dijalogu.

Prvi dio kampa za mlade će biti usmjeren na stjecanje znanja o procesima pomirenja i izgradnji mira, dok drugi za cilj ima potaknuti mlade ljude na aktivno sudjelovanje u procesima izgradnje održivog mira u Bosni i Hercegovini.
 
Predavači na kampu će biti Vahidin Omanović i Mevludin Rahmanović, Centar za izgradnju mira Sanski Most te Ivana Stanković, Helsinški Parlament Građana Banja Luka.
 

Način aplikacije

Na natječaj se mogu prijaviti mladi u dobi između 18 i 25 godina (iznimke su moguće) koje dolaze iz PRO-Budućnost lokalnih zajednica (Prilog 2) koji žele promicati mir i raditi na transformaciji sukoba kroz aktivnosti i projekte koji uključuju angažman mladih ljudi.
 
Zainteresirane molimo da na e-mail [email protected], pošalju ispunjen prijavni obrazac (Prilog 1) i motivaciono pismo. U motivacionom pismu potrebno je napisati zašto želite da usudjelovati u kampu za mlade „Mirovnjaci za budućnost“ te na koji način planirate usvojena znanja i vještine koristiti u svojoj lokalnoj zajednici i kada u budućnosti.
 
Nepotpune prijave (bez dostavljenog prijavnog obrasca i motivacionog pisma) neće biti razmatrane.
Odabranim sudionicima i sudionicama će se najkasnije do 18. lipnja poslati detaljan program rada i logističke informacije.
 
Sve troškove u vezi kampa za mlade „Mirovnjaci za budućnost“, snose organizatori. Poziv je otvoren do ponedjeljka, 15. lipnja 2015. u 16.00 sati. 

Prijavni obrazac možete preuzeti u priloženim dokumentima s lijeve strane ovoga teksta.
 
 
PRO-Budućnost  

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar