Poziv na sudjelovanje u projektu „Škole volonterizma“

Poziv na sudjelovanje u projektu „Škole volonterizma“

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ u svojim programima koje nudi mladima već dugi niz godina, bavi se promocijom volonterskog djelovanja.

Cilj je poticati mlade na sudjelovanje u volonterskim programima sa željom da razvijaju kršćansku solidarnost i vlastitu osobnost te da razbiju predrasude o volonterizmu koje vladaju u našoj zemlji.

Iz tog razloga je prije dvije godine krenula realizacija projekta pod nazivom „Škola volonterizma“, u sklopu kojeg je osmišljena radionica pod nazivom „volontiRAJ NA ZEMLJI“, koju vode vršnjački edukatori u župama i srednjim školama u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.
Obzirom na uspjeh projekta „Škole volonterizma“ koji je u prethodnim godinama bio priprava mladima za sudjelovanje u volonterskoj akciji „72 sata bez kompromisa“ te sudeći po prijavama na treću volontersku akciju koje su došle iz župa i škola u kojima je radionica organizirana, evidentno je kako je program radionice pozitivno utjecao na mlade, što je i dovoljan razlog za nastavak projekta i u narednim godinama.

U akademskoj 2014/15 godini organizirat će se novi ciklus od 20 radionica novog i drugačijeg koncepta.

Cilj je, kroz program radionice, osmisliti s mladima volonterske akcije koje će biti realizirane na razini župe ili škole gdje bi mladi zajedno s vršnjačkim edukatorima, ovisno o potrebama iz određene lokalne zajednice, osmislili i proveli volontersku akciju, a u godini kada se organizira „72 sata bez kompromisa“ radionice će biti usmjerene na osmišljavanje projekta koji će se realizirati u sklopu volonterske akcije.

Ovom prigodom pozivamo sve zainteresirane župe i škole koje su zainteresirane za sudjelovanje u projektu „Škole volonterizma“ da se jave putem telefona 033 766 226, mobitela 063 488 875 ili putem emaila: [email protected], kako bi dogovorili termine i razmijenili sve potrebne informacije.
Kontakt osoba je Ivana Klačar.

I.K.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar