Poziv poljoprivrednicima da prijave proljetnu sjetvu

Poziv poljoprivrednicima da prijave proljetnu sjetvu

Uvažavajući trenutnu situaciju i potrebu povećanja obima poljoprivredne proizvodnje, općina Prozor-Rama u suradnji sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, dat će podršku za različite programe pokretanja i povećanja obima proizvodnje, proljetne sjetve mjere nabave repromaterijala, koje nisu obuhvaćene drugim modelima poticaja.

Pozivaju se svi  zainteresirani poljoprivredni proizvođači koji su već obavili ili planiraju proljetnu sjetvu (žitarice, povrće), da se prijave u nadležnu službu općine Prozor-Rama,  za podršku nabave repromaterijala (sadnog materijala, mineralni gnojiva, zaštitni sredstava). Prihvatljivi troškovi  nabave repromaterijala za proljetnu sjetvu u tekućoj godini su u maksimalnom iznosu  do 1 000,00 KM, po korisniku.

Podrška će se provoditi po Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja novčanih podrški po modelu ostalih vrsta podrški, kojim su propisani uvjeti i kriteriji za dodjelu sredstava. Korisnici podrške obvezni su posjedovati fiskalni račun za nabavu repromaterijala, da su zasijane prijavljene površine i upisani u Registar poljoprivrednih gospodarstava i Registar klijenata.

Prijave se vrše do 20.04.2020. godine do 12,00 sati, na propisanom obrascu (ZA-RPS) na             e-mail; poljoprivreda@prozor-rama.org ili na telefon; 036/770-552, 036/771-041, u periodu od 9,00 -12,00 sati, gdje možete dobiti i dodate informacije.

U ovom trenutku nema potrebe dolaziti u zgradu Općine jer se rade preliminarne liste korisnika, a prijavni obrazac će popuniti za vas službenik prema izjavi telefonski, u koliko niste u mogućnosti poslati putem elektronske pošte. O ostalim obvezama i kriterijima ostvarivanja podrške obavijestit će se naknadno.

Obrazac zahtjeva za podrsku nabave repromaterijala

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar