POZIV ZA ŽUPE: Ljetni susreti za djecu i mlade u župama Vrhbosanske nadbiskupije

POZIV ZA ŽUPE: Ljetni susreti za djecu i mlade u župama Vrhbosanske nadbiskupije

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ uspješno organizira različite projekte za mlade sa šireg područja BiH realizirajući edukativne, kreativne, socijalne projekte, te nudeći bogat i kvalitetan program kako bi mladi ostvarivali svoje talente i sposobnosti, nadilazili predrasude, susretali se s drugima te umrežavali i doprinosili razvoju lokalne zajednice, ali i društva u cjelini.

Ljetne aktivnosti u pastoralu mladih su jedan od važnih pokretača za djelovanje mladih u župnim zajednicama te važan čimbenik jačanju uloge animatora kroz njegovo poslanje. U protekloj godini NCM Ivan Pavao II je započeo s pilot projektom realizacije dječjih ljeta u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, po uzoru na već postojeću praksu u većim župama, što se pokazalo kao izvrsna ideja i za manje župe koje nemaju animatore.

Ljetni duhovno rekreativni susreti su izvrsna prilika da u ljetnim mjesecima župne zajednice ponude program koji bi okupio djecu i mlade različitog uzrasta. Navedena aktivnost će se realizirati u suradnji s mjesnim animatorima, ali će postojati i mogućnost organizacije voditelja iz drugih župa koji bi bili na raspolaganju za realizaciju programa, a sve to uz podršku mjesnog župnika i djelatnika NCM Ivan Pavao II.

Ove godine, NCM Ivan Pavao II kroz program „Mladi za mlade“ nudi mogućnost stručne-pedagoške, tehničke i financijske podrške pri organizaciji i realizaciji ljetnih aktivnosti u župama Vrhbosanske nadbiskupije. Program se može realizirati u trajanju od jednog do pet dana, a sve to u dvorištu župne crkve ili nekom drugom prigodnom prostoru. Dječje ljeto se sastoji od edukativnih radionica, duhovnog sadržaja, sportskih aktivnosti te igara.

Ovim putem pozivamo sve župnike i zajednice mladih-animatore, zainteresirane za sudjelovanje u navedenom programu da se prijave do 1. lipnja 2021. godine na e-mail adresu:[email protected]  ili na broj telefona +387 33 766 226 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Kontakt osoba: Antonio Topalović

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar