Poziv zainteresiranima za ovogodišnju Ljetnu akademiju u Beču

Poziv zainteresiranima za ovogodišnju Ljetnu akademiju u Beču

MOSTAR, 4. travnja (FENA) – Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak – Glavna podružnica Beč u suradnji s Napretkom u domovini organizira 18. Ljetnu akademiju u Beču od od 7. do 27. kolovoza 2016. Akademiju mogu pohađati maturanti, studenti i postdiplomci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i okolnih zemalja.

Akademija u tri tjedna nudi raznovrstan, kvalitetan i intenzivan program i to učenje njemačkog jezika (4 školska sata dnevno, prijepodne od ponedjeljka do subote), organizirane posjete, razgledanja i upoznavanje najvažnijih znamenitosti Beča i Austrije –  kultura, povijest, znanost, gospodarstvo, obrazovanje, mediji, itd.

Ljetna akademija posebno je praktična za one koji studij žele nastaviti u Beču jer će dobro naučiti njemački i usput obaviti i druge stvari oko upisa i traženja smještaja, priopćili su organiozatori.

Akademiju je dosad pohađalo 480 studenata, a već godinama ju podržavaju Savezno ministarstvo za obrazovanje i žene, Ministarstvo europskih i vanjskih poslova Austrije, Grad Beč (Magistrat za kulturu i Direkcija za međunarodne odnose), Sindikat javnih službi – Kršćanska frakcija, Vlada  Donje Austrije, Gospodarska komora Austrije i Beča, te tvrtke HERZ Armaturen, Novomatic AG, Erste Group Bank, STRABAG, Kapsch AG, Henkel Austria, Lašva Komerc, HT Eronet Mostar, te Napretkov Fond “Andrić – Prelog”.

HKD Napredak Austrija, tj. njegov Fond za stipendiranje “Fra Ivan Frano Jukić” pruža polaznicima puni pansion u kvalitetnom studentskom hotelu u središtu Beča, kvalitetnu i pouzdanu organizaciju Akademije, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Beču, kartu za gradski prijevoz, ulaznice i vođenje za organizirane popodnevne i večernje programe.

Cijena Akademije iznosi 1.600 eura po polazniku. Članovi HKD-a Napredak plaćaju iznos od 800 eura (koji su članovi više od godinu dana), a ostali 1.000 eura. Razliku subvencionira HKD Napredak – Fond “Jukić”.

“Pozivamo maturante, studente, postdiplomce i ostale zainteresirane da se prijave u jednu od dolje navedenih Napretkovih podružnica u kojima će biti održano testiranje znanja njemačkog jezika. Osim znanja njemačkog jezika uvažavat će se i zahtjevi sponzora kao i članstvo, odnosno aktivnost u Napretku”, priopćeno je.

Testiranje uz detaljnije informacije o Akademiji bit će održano:

SARAJEVO – četvrtak, 5.5.2016. u 15h u Napretkovim prostorijama (Titova 56). Prijave na tel. 033 213 768 ili email [email protected].

TUZLA – četvrtak, 5.5.2016. u 15h u Napretkovim prostorijama, (Kazan Mahala 2/II). Prijave na 035 257 038 ili mail [email protected].

MOSTAR – četvrtak, 5.5.2016. u 18h na Filozofskom fakultetu SU u Mostaru. Prijave na email [email protected] ili [email protected].

ZAGREB – četvrtak, 5.5.2016. u 19h u Napretkovom kulturnom centru: HKD Napredak – Glavna podružnica Zagreb (Bogovićeva 1/I). Prijave na: tel. 01 4813 156 ili email [email protected].

SPLIT – četvrtak, 5.5.2016. u 17h u Napretkovim prostorijama (Mihovilova  širina 1) Prijave na tel. 098 583111 ili email [email protected].

Prijava, na jednu od navedenih adresa, ovisno gdje želite ići na testiranje, treba sadržavati: ime i prezime kandidata, godinu i smjer studija, osobnu procjenu znanja njemačkog jezika (početnik, srednji, napredan), članstvo u Napretku (DA ili NE), namjeru studirati u Beču (DA ili NE).

Krajnji rok za prijavu je jedan dan prije testiranja. Za ostala pitanja i informacije posjetite www.napredak.at ili kontaktirajte Glavnu podružnicu Beč na [email protected], navodi se u priopćenju.

(FENA) C.K.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar