Poznat identitet uhićenih u Mostaru i Čapljini

Poznat identitet uhićenih u Mostaru i Čapljini

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhitili su u Čapljini i Mostaru u dvije akcije šest osoba, a njih se tereti za razbojništva te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava.

U sklopu realizacije prve operativne akcije kodnog naziva “Gun” policijski službenici Federalne uprave policije su postupajući po naredbi Županijskog suda u Mostaru izvršili pretrese na četiri lokacije na području grada Mostara, te su lišili slobode tri lica inicijala M.B. (1990), N.P. (1988) i M.M. (1996.) koja se sumnjiče za izvršenje predmetnih kaznenih djela.

Prilikom pretresa pronađen je eksploziv, određena količina oružja i municije, apraturu za krađu vozila, te drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.
U drugoj operativnoj akciji kodnog naziva “Trebižat” policijski službenici su pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije poduzimali aktivnosti iz svoje nadležnosti na području općine Čapljina. Izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine koju koriste lica inicijala S.K. (1982), J.B. (1992) i A.G. (1986) koja su lišena slobode u sklopu ovih aktivnosti zbog sumnje na izvršenje spomenutog krivičnog djela.

Prilikom pretresa na području Čapljine pronađene su potkape, panciri, rukavice, vojno oružje, prigušivače, optički nišani, te određena količinu oružja i municije, određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drodu “Canabis Sativa L”, kao i drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing