Poznati glumac Enis Bešlagić poručio Schmidtu: I sad ste došli i pukli ste za šest mjeseci. Zamislite kako su pukli naši građani”.

Poznati glumac Enis Bešlagić poručio Schmidtu: I sad ste došli i pukli ste za šest mjeseci. Zamislite kako su pukli naši građani”.

Bh. glumac Enis Bešlagić poslao je poruku visokom predstavniku BiH Christianu Schmidtu ispred zgrade OHR-a. Schmidta je, između ostalog, zamolio da nametne zakone, onakve kako su u Europi, ako uopće želi da budemo dio Europe, a, ako ne, zamolio ga je da ode kući, prenosi N1.

“Građanin sam BiH. Obraćam se ispred vašeg ureda gdje vi imate finu platu 25.000 eura, pa ne vidim razlog zašto ćete vi onda da reagirate, puknete i izgubite živce. Smiješno je gledati da netko iz Međunarodne zajednice s tolikom plaćom pukne. Pa što bi trebali raditi građani koji jedva preživljavaju?! U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno. Mogli ste zaustaviti taj rat. Nakon rata ste nam obukli tu luđačku košulju koja se zove Daytonski mirovni sporazum i onda ste 25 godina samo dizali plaće. Ništa niste radili. Čak ste nam uveli vize da ne možemo izaći iz BiH i da sene možemo družiti”, rekao je glumac.

Poručio mu je i da nije razvijao infrastrukturu u BiH te da su naši putevi i granice katastrofalne. “Sve ste omogućili da mi odrastamo u nacionalnim torovima. Naša djeca nisu kriva što su tako nacionalno obojena i što su odgojena s mržnjom. I sad ste došli i pukli ste za šest mjeseci. Zamislite kako su pukli naši građani”, rekao je Bešlagić. Na kraju je Schmidta zamolio da nametne zakone, onakve kako su u Europi. “Ako želite da budemo dio Europe, a ako ne, pustite nas molim vas. Ne možemo ni vas gledati. Hajte i vi kući, ionako ništa nećete napraviti”, poručio mu je bh. poznati glumac.

Video

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar