PPD izborio polufinale s Veszpremom

PPD izborio polufinale s Veszpremom

PPD Zagreb je u razigravanju za plasman među četiri najbolje momčadi regionalne SEHA lige s uvjerljivih 33:26 (16:10) u Veszpremu pobijedio Tatran Prešov.
 

Zagreb je dobro otvorio utakmicu i odmah je golovima Stepančića i Horvata poveo s 2:0, da bi se uskoroodlijepio na 8:4. Do odmora je bilo 16:10, a u prvim minutama drugog poluvremena i velikih 19:11.

Tada je došao mali pad i nekoliko uzastopnih pogrešaka Vujovićevih igrača, pa su se Slovaci mogli lako vratiti da na vratima nije bio raspoloženi Ivan Stevanović. Kada su Zagrepčani poveli s 24:14 trener Vujović dao je priliku svima pa je na kraju bilo ipak nešto manje uvjerljivih 33:26. 

Ivan Stevanović branio je cijelu utakmicu i skupio je 14 obrana, Luka Stepančić zabio je šest, a Ilija Brozović i Mario Vuglač po četiri pogotka. Kod Tatrana s 12 golova najbolji je bio Radoslav Antl.

Čestitam ekipi Tatrana na fer i korektnoj utakmici. Pribojavali smo se ovog susreta, jer Tatran nas je dvaput pobijedio u regularnoj sezoni. Mislim da smo u prvom poluvremenu dokazali da smo u jako dobroj formi i napravili smo razliku koja nam je garantirala dosta mirno drugo poluvrijeme, rekao je trener Zagrepčana Vujović nakon pobjede.

U polufinalu hrvatski prvak ide na jakog domaćina Veszprem, momčad od koje je dvaput poražen u ligaškom dijelu lige i koja je prvi dio natjecanja završila na prvom mjestu sa 17 pobjeda i samo jednim porazom. 

Taj dvoboj igra se u petak u 20.15, a u drugom polufinalu igrat će Vardar i Meškov Brest hrvatskog izbornika Željka Babića, koji je ranije danas s 28:24 nadvisio Nexe.

Do polufinala su tako na kraju došle četiri najbolje momčadi iz ligaškog dijela.
sport.hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar