Prag oduševljen idejom Ivane Trump da bude veleposlanica

Prag oduševljen idejom Ivane Trump da bude veleposlanica

Predsjednik Miloš Zeman i drugi češki politički čelnici su oduševljeno reagirali na ideju Ivane Trump, bivše supruge češkog podrijetla novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, da postane veleposlanica Sjedinjenih Država u Pragu.

“To bi bio izvrstan izbor”, reagirao je češki predsjednik Miloš Zeman koji je već srdačno pozdravio izbor Donalda Trumpa i koji i sam želi biti “češki Donald Trump”. “Washington ne može poslati Pragu bolju veleposlanicu”, istaknuo je Zeman u priopćenju. “Ako gospođa Trump to želi i ako tako odluči predsjednik Trump, veze između SAD-a i Češke će biti dodatno učvršćene”, rekao je premijer Bohuslav Sobotka na državnom radiju CRo.

Ivana Trump, rođena 1949. kao Ivana Zelnickova u Gottawaldovu, danas Zlinu, na istoku sadašnje Češke, nedavno je povjerila listu New York Post da želi postati veleposlanica u Pragu. “Predlažem da me imenuju veleposlanicom u Češkoj”, izjavila je u petak, prenosi taj dnevni list. Ona drži da bi joj “njezino poznavanje češkog jezika i slava u domovini mogli biti velike prednosti” tijekom eventualne diplomatske misije. Bivša skijaška trkačica i manekenka koja je postala poslovna žena, Ivana Zelnickova se vjenčala 1977. za Donalda Trumpa s kojim ima troje djece (Donald Jr, Ivanka i Eric). Od njega se razvela 1992.

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar