Pravoslavni svećenik uhićen zbog trgovine oružjem

Pravoslavni svećenik uhićen zbog trgovine oružjem

Pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, mina – MRUD, više komada municije različitog kalibra i SIM kartica i mobilnih telefona

VIŠEGRAD – Svećenik u eparhiji Višegrad Bojan Glišić uhićen je u policijskoj akciji “Lotika” zbog sumnje da se bavio nedozvoljenim prometom oružja i eksplozivnih materija.

Glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je, navodeći inicijale, da je akcija “Lotika” usmjerena na razbijanje kriminalne grupa koja se bavila nedozvoljeno proizvodnom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem.

Ona je dodala da su u okviru ove akcije pretresene tri lokacije i to dvije u Rogatici i jedna u Višegradu.

– Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona, naglasila je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, uhićena je osoba provedena na kriminalističku obradu, te će nakon iste biti predana u Okružno javno tužiteljstvo Istočno Sarajevo, Područni ured Višegrad.

Operativnu akciju kodnog naziva “Lotika” realizirali su policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada, pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo usmjerenu na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar