Pred nama je ugodan i topao vikend

Pred nama je ugodan i topao vikend

U Bosni će danas biti djelomično vedro, rijetko može pasti malo kiše, a u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, prenosi Anadolu Agency (AA). Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera.
U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između pet i 11 stupnjeva Celzijusa, na jugu zemlje od 13 do 17. U Sarajevu danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko osam stupnjeva. U petak u Bosni oblačno vrijeme. Slaba kiša u središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima.
U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Umjereno jaka bura u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između šest i 12, na jugu zemlje od 13 do 17 stupnjeva. Prvog dana vikenda u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.
Jutarnja temperatura zraka većinom između dva i osam, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između sedam i 13, na jugu zemlje od 13 do 17 stupnjeva. U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stupnjeva, na jugu zemlje do 10. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar