• Predsjednica Republike Hrvatske  posjetila Križančevo Selo i Ahmiće
  • Predsjednica Republike Hrvatske  posjetila Križančevo Selo i Ahmiće
  • Predsjednica Republike Hrvatske  posjetila Križančevo Selo i Ahmiće

Predsjednica Republike Hrvatske posjetila Križančevo Selo i Ahmiće

Posjeta je uslijedila nakon jučerašnje izjave predsjednice Udruženja Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munire Subašić koja je nakon sastanka s hrvatskom predsjednicom izjavila da ona ne zna šta se dogodilo u Ahmićima i da svatko treba imati svoje udruženje i majke koje trebaju dići glas.

Imam džamije u Ahmićima Mahir Husić je kazao da se hrvatska predsjednica zahvalila domaćinima na dočeku te da je odala počast žrtvama.

“Ovo je veoma značajna Kolindina poruka koja poziva na mir i suživot na ovim prostorima. Položila je cvijeće i pomolila se za duše žrtava”, kazao je ef. Husić.

Podsjećamo da je bh. javnost ranije osuđivala hrvatsku predsjednicu što nije posjetila Ahmiće u kojima su se dogodili zločini tijekom rata u BiH.

Kolinda Grabar-Kitarović je također danas posjetila i Križančevo Selo kod Viteza u kojem su 22. i 23. prosinca 1993. godine, pripadnici Armije RBiH ubili znatan broj vojnika HVO-a i hrvatskih civila te spalili selo.

Za Križančevo Selo nitko nije odgovarao je nije utvrđen karakter ratnog zločina  na sudu, jer slučaj nije procesuiran ni na Haškom sudu ni na lokalnim sudovima.

Prenosi Klix.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar