Predsjednik Devedesetke Cvitanović s Esih, Glasnovićem i Hasanbegovićem

Predsjednik Devedesetke Cvitanović s Esih, Glasnovićem i Hasanbegovićem

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 jučer se u saboru Republike Hrvatske sastao sa zastupnicima iz Kluba Neovisnih za Hrvatsku Brunom Esih, Zlatkom Hasanbegovićem i Željkom Glasnovićem, priopćeno je iz ove stranke.

Razgovarano je o odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine,  pripremama HDZ 1990 za sljedeće opće izbore. Sugovornici su izrazili  visok stupanj usuglašenosti oko ključnih političkih pitanja u Bosni i Hercegovini, nužnih promjena Izbornoga zakona, kontinuiranoga zalaganja za institucionalnu ravnopravnost hrvatskoga naroda na području cijele BiH.

Kao i oko nikada težeg položaja braniteljske populacije pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane, svakodnevne revizije njihovih prava i tortura koje moraju prolaziti, oko antologijskoga iseljavanja Hrvata iz BiH i nepostojanja odgovora aktualne vladajuće politike i u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, socijalne nepravde i nikada izraženijih razlika i podjela na mali broj bogatih i veliki broj siromašnih.

Predsjednik Cvitanović  tom prigodom upoznao je svoje domaćine da će HDZ 1990 svojim programom ponuditi rješenja hrvatskom narodu BiH za navedene probleme , a za koji je siguran da će dobiti potporu hrvatskoga naroda u BiH,  Neovisnih za Hrvatsku kao i sveukupne hrvatske javnosti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar