Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvara ovogodišnji Mostarski sajam

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvara ovogodišnji Mostarski sajam

Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije – zemlje partnera ovogodišnjeg Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2018. – otvorit će u utorak, 10. travnja, dvadeset prvo po redu izdanje te sajamske manifestacije.

Srbiji je ovo drugi put da je zemlja partner Mostarskoga sajma, a izlagači tvrtke i poduzeća iz te susjedne države na Mostarskom sajmu će se predstaviti s 50 tvrtki na više od 800 m2. Srbija će uz ekonomiju u Mostaru predstaviti i nekoliko nacionalnih i kulturnih projekata, a jedan od njih je izložba o Nikoli Tesli.

Delfina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma naglasila je kako je Mostarski sajam postao lider na ovim prostorima što se tiče sajmova gospodarstva. „Ove godine ulazimo u treće desetljeće organizacije sajma. Ove godine nam je ponovno zemlja partner Republika Srbija što nam je izuzetna čast, a uz Srbiju imamo još 20-ak zemalja izlagača i već mjesec dana popunjeni su svi kapaciteti Mostarskog sajma.“

Konzulica Republike Srbije u Mostaru Marija Bakoč pričala je na koji način će se Republika Srbija predstaviti na ovogodišnjem Mostarskom sajmu. Bakoč ističe da sa robnom razmjenom od 1,7 milijardi eura BiH i Srbija su jedna drugoj najveći trgovinski partneri u regiji. Na mostarskome sajmu u nacionalnom paviljonu izlagat će 60 kompanija iz svih gospodarskih djelatnosti. „Sa zadovoljstvom najavljujem neke prateće događaje: prvog dana sajma u Hrvatskom domu Herceg Stjepan kosača nastupit će Dejan Petrović i Big band, u srijedu 11.travnja u Narodnom pozorištu bit će upriličena predstava ‘Narodni poslanik’, u četvrtak 12. travnja u kinu Cinestar Mostar bit će upriličena projekcija filma, dok u petak 13. travnja bit će organizirana DJ večer, gdje će nastupiti izvođači iz Srbije. Navedeni događaji su najznačajni, ali pored toga bit će još kulturnih događaja.“ kazala je Bakoč.

Marko Šantić predsjednik Gospodarske komore federacije Bosne i Hercegovine kazao je kako Gospodarska komora BiH već četvrtu godinu zaredom pokušava intezivnije i bolje nastupiti na sajmu i biti jako dobar gospodarski partner mostarskome sajmu.

Pored poslovnog djela, sastavni dio sajma čine i kulturno zabavni sadržaji.

„Ne sumnjamo da će Mostarski sajam i ove godine biti prvorazredni gospodarski i društveni događaj u BiH na kojem će se dogovarati bolja budućnost za sve nas.“ naglasila je za kraj Bošnjak.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar