PREDSJEDNIK VIJEĆA MINISTARA: ‘Pucanj u vojnike je pucanj u državu BiH’

PREDSJEDNIK VIJEĆA MINISTARA: ‘Pucanj u vojnike je pucanj u državu BiH’

Bosna i Hercegovina u stanju je suočiti se sa sigurnosnim izazovima i neće dopustiti da je bilo tko ugrožava, izjavio je u četvrtak rano ujutro u Sarajevu predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić je ovo izjavio nakon izvanrednog sastanka s čelnicima sigurnosnih i policijskih agencija u zemlji sazvanog nakon ubojstva dvojice pripadnika oružanih snaga BiH koje je u srijedu u sarajevskom predgrađu Rajlovac počinio Enes Omeragić koji je nakon toga izvršio samoubojstvo.

“Pucanj u pripadnike oružanih snaga BiH je pucanj u državu i to ne može nitko raditi”, kazao je Zvizdić novinarima.
Istaknuo je kako za konačne ocjene o karakteru čina što ga je izveo Omeragić treba sačekati završetak istrage uključujući motiv i kvalifikacije.

Potvrdio je kako je u cijeloj zemlji od prošlotjednih teroroističkih napada u Parizu podignut stupanj pripravnosti no poduzet će se i dodatne mjere kako bi se jamčila puna sigurnost građanima.

“Ključna je poruka da će stupanj sigurnosti biti povećan na najvišu razinu i nastavit će se borba u cilju sprječavanja ovakvih događaja”, kazao je Zvizdić.

Doministar obrane Emir Suljagić izjavio je kako je ubojstvo vojnika tragičan događaj za cijelu zemlju. Podsjetio je kako vojnici iz BiH već godinama sudjeluju u mirovnim misijima u različitim kriznim zonama, a unatoč rizicima u njima nitko od njih nije stradao.

“Ta su dvojica ljudi ubijena su u svojoj zemlji i to kada se nisu mogli braniti”, kazao je Suljagić.
Istaknuo je kako o istrazi ne može govoriti jer je to posao policijskih agencija no potvrdio je kako su svi vojni objekti u BiH pod povećanim stupnjem osguranja.

Dodao je kako bez obzira na to oružane snage BiH nastavljaju s planiranim aktivnostima.

“Mi nećemo prekinuti naše aktivnosti”, kazao je Suljagić

Komesar MUP-a Sarajevske županije Vahid Ćosić pojasnio je kako je u obiteljskoj kući u kojoj se skrivao osumnjičeni za ubojstvo kada ju je opkolila policija odjeknula eksplozija. Policajci koji su nakon toga upali u kuću pronašli su mrtvog muškarca, a ostatak kuće bio je prazan. Dodao je kako se proovde sve potrebne mjere u cilju cjelovite istraga.

Omeragić je pucajući iz strojnice ubio vojnike Armina Salkića i Nedeljka Radića a potom je više metaka ispalio na autobus gradskog prometa pri čemu su od krhotina stakla ozlijeđene tri osobe.

net.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar