• Predstavljamo:  Monika Rajič -Državna prvakinja u karateu u kategoriji  juniorke -59 kg
  • Predstavljamo:  Monika Rajič -Državna prvakinja u karateu u kategoriji  juniorke -59 kg
  • Predstavljamo:  Monika Rajič -Državna prvakinja u karateu u kategoriji  juniorke -59 kg

Predstavljamo:  Monika Rajič -Državna prvakinja u karateu u kategoriji  juniorke -59 kg

Krajem rujna je održano Državno prvenstvo u karateu na kojemu ja Monika Rajič iz Prozora, članica Karate kluba Empi i reprezentacije BiH osvojila prvo mjesto i titulu Državne prvakinje u kategoriji juniorke -59 kg.

Ova vrijedna sportašica iz Prozor-Rame  o sebi kaže kako će 24.10. 2017. napuniti 16 godina.

„ Idem u srednju Ekonomsku školu u Prozoru, karateom se bavim od svoje 7. godine i on je postao smisao mog života. Dan bez treninga je prazan dan. Karate za mene nije samo sport nego puno više: Karate volim i živim. Postala sam državna prvakinja u kategoriji juniorke -59 kg. Puno sam trenirala, trudila se, odricala i prolijevala puno krvi i znoja da bi postigla titulu državne prvakinje i osjećam se ispunjeno i ponosno radi tog velikog uspjeha. Najdraži uspjesi su mi 3.mjesto na Europskom regionalnom prvenstvu u Turskoj, 3.mjesto na Venice Cupu i naravno, zlatna državna medalja. Moja najveća podrška je moja obitelj prvenstveno moj otac koji mi je ujedno i trener, moji prijatelji, klupske kolege i jedna posebna osoba koja je uvijek tu kad je trebam, Delfina Tadić.

Ove godine, od 25.-29.10. se  održava  Svjetsko prvenstvo na Tenerifima,ali nažalost zbog nedostatka novčanih sredstava ni moje klupske kolege ni ja nećemo nastupiti na natjecanju. Nadam se da ćemo uspjeti otići na Balkansko prvenstvo koje će se održati 8.-10.12.2017. u Herceg Novom i Europsko prvenstvo koje će se održati 2.-4.2.2018. u Sochiu“ -kazala je prvakinja Monika Rajič kojoj želimo još puno sreće na životnom i sportskom putu.

Nažalost, koliko država vodi računa o svojim sportašima govori ova činjenica da po tko zna koji put odlazak na neko prvenstvo moraju financirati općina, klubovi i roditelji. Novaca nema za državne prvake, ali ima za puno toga nepotrebnog. Čak što više, karatisti nisu na vrijeme obavješteni kako bi dobili novac od općine i roditelja te platili potrebnu kotizaciju za nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar