Predstavljamo Nikolinu Vladić iz Rame i njezinu pjesmu: Ključ od zlata

Predstavljamo Nikolinu Vladić iz Rame i njezinu pjesmu: Ključ od zlata

„Glazba me privlačila još od malih nogu, svaki dan bih pjevala po kuci zamišljajući se kao neka velika zvijezda“, otkriva nam Nikolina koja kaže kako je njezinim  prijateljima u početku ta njena zaluđenost glazbom  bila smiješna i čudna, ali su s vremenom shvatili i prihvatili njenu strast prema glazbi.
 
Prva glazbena iskustva stekla je u svom župnom zboru na Gračacu kada je počela pohađati privatne sate klavira kod mag. glazbe Biljane Glibo.
 
Nikolina ove godine završava 3. razred opće gimnazije u Prozoru, a završila je nižu glazbenu školu kod mag. glazbe i etnomuzikologije Biljane Glibo pohađajući privatne sate klavira.
 
„To je za mene bilo jedno divno i vrijedno iskustvo. Biljana je zaista divna profesorica i želim joj zahvaliti na svemu uloženom“, zahvalna je Nikolina.
 
Danas je voditeljica Dječjeg župnog zbora u Gračacu, a povremeno  pomaže mag. Biljani u vođenju velikoga Župnoga zbora. Dječji zbor, koji Nikolina vodi, broji 15 clanova. Zbor aktivno radi, a Nikolina s ljubavlju u očima  zaključuje: „Zaista je sreća raditi s njima.“
 
„Glazba je oduvijek bila moja strast“, kaže nikolina koja je već  sa šest godina pjevala u župnom zboru.
 
Činjenicu da je Nikolina svestrana osoba potvrđuje njezina još jedna aktivnost, a ta je da je nikolina i predsjednica  Frame Gračac.
 „Jedino u čemu sebe u budućnosti vidim jet glazba“, odlučna je Nikolina.
 
Framafest na kojem je Nikolina prvi put nastupila održan je u Sarajevu u listopadu 2014. godine.
Nastupala je s pjesmom Putokaz za raj koju je napisao Vlado Kudić, a aranžman napravio Josip Vukoja.
 
Nikolina je 24. travnja ove godine nastupila i na Festivalu duhovne glazbe u Zadru s pjesmom Ključ od zlata koju je također napisao Vlado Kudić, a aranžman napravio Josip Vukoja.
 „Nemam dostojnih riječi kako bih vam dočarala to divno iskustvo. Mogla bih s pravom reci da je to bilo nešto najljepše od kad se bavim glazbom.“, otkriva nam Nikolina.

Poslušajte NIkolininu pjesmu "Ključ od zlata":

 
Otkrila nam je da joj je uzor u glazbi Josipa Lisac, a podrška u svemu obitelj i prijatelji.
 
Nakon srednjoškolskog obrazovanja želi nastaviti u ritmu glazbe i upisati glazbenu akademiju u Sarajevu, za što se veće lagano počela pripremat.
 
Nikolina u svojim naumima nije skromna nego kaže kako joj je velika želja doktorirati.
„No to je nešto veliko. Puno truda i napora ce mi trebati za to, ali za sad mogu o tome samo sanjati.“, svjesna je Nikolina.
 
Veliku ulogu u njenom životu je, kako kaže, odigrao fra Mato Topić koji je podupire i pomaže u svemu.
 „Ovim putem želim najveću zahvalu izraziti svome velikom prijatelju i župniku fra Mati Topiću. On je zaslužan za sve sto sam danas postigla te mi je velika potpora i prijatelj.“, kaže Nikolina.
 
Njezin sljedeći nastup je u srpnju u Trilju gdje ce nastupati sa svojim dvjema pjesmama  "Putokaz za raj" i "Ključ od zlata".
 
Nikolina snima i svoju treću pjesmu „Slomljeni pečati“, koju će izvesti na ovogodišnjem Framafestu, u čemu joj također pomaže njezin župnik fra Mato.
I ovu pjesmu je napisao Vlado Kudić, a aranžman Josip Vukoja.
 
Pored duhovne rock glazbe, Nikolina voli i klasicnu glazbu.
 
„Ponekad znam slušati Beethovenove simfonije po cijele dane.
Glazba je jedina stvar koja me čini sretnom, koja me ispunjava, čini me zadovoljnom i radosnom. Glazba je ono što pokreće svijet, što svijet činim veselim i zadovoljnim. Svijet bez glazbe bi bio ništa.“,
 zaključila je Nikolina za kraj razgovora.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing