• PREDSTAVNICI KOALICIJE HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO PROSLAVILI VELIKU GOSPU U MEĐUGORJU
  • PREDSTAVNICI KOALICIJE HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO PROSLAVILI VELIKU GOSPU U MEĐUGORJU
  • PREDSTAVNICI KOALICIJE HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO PROSLAVILI VELIKU GOSPU U MEĐUGORJU
  • PREDSTAVNICI KOALICIJE HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO PROSLAVILI VELIKU GOSPU U MEĐUGORJU

PREDSTAVNICI KOALICIJE HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO PROSLAVILI VELIKU GOSPU U MEĐUGORJU

Predstavnici Koalicije Hrvatsko zajedništvo, predvođeni kandidatkinjom HDZ-a 1990 za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH dr. Dianom Zelenikom i predsjednikom Koalicijskoga vijeća Martinom Ragužem nazočili su, u povodu Velike Gospe, svetoj misi u svetištu Kraljice mira u Međugorju koju je, uz koncelebraciju više svećenika predslavio fra Ante Kutleša, dugogodišnji misionar u Africi.

Ponizno i dostojanstveno, kako i priliči ovome velikom blagdanu, svi su se zajedno pomolili pred kipom Kraljice mira pred crkvom sv. Jakova u Međugorju, sudjelovali u euharistijskom slavlju, a zatim se uputili, zajedno s mnoštvom vjernika pred kip Uskrsloga Krista iza Međugorske crkve gdje su, u tišini iskazali svoje molitve Uskrslome Kristu.

U kratkoj šetnji Međugorjem, zadržali su se u prijateljskim razgovorima s vjernicima, a nakon toga otišli svojim obiteljima.

Među predstavnicima Koalicije, među ostalima, još su bili Pero Barbarić Pepi, predsjednik HKDU-a-HRAST, Nikola Raguž, predsjednik HSP-a BiH, Miljenko Miloš, predsjednik UHSP-a, Ivica Gašpar, glavni tajnik HDZ-a 1990 i voditelj Informativno-promidžbenoga ureda Koalicije Hrvatsko zajedništvo Zdravko Nikić.

Drugi predstavnici Koalicije blagdan Velike Gospe proslavili su u svojim mjestima ili obližnjim svetištima, dok su neki, ispunjavajući svoj zavjet, otišli na hodočašće u svetište Gospe Sinjske u Sinju i ostala marijanska svetišta.

Kandidatkinja HDZ-a 1990 za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH dr. Diana Zelenika, koju podržavaju i sve ostale stranke Koalicije, izjavila je kako su ovim putem željeli slaveći svetu misu s običnim vjerničkim pukom pokazati kako su dio toga puka, kako samo s narodom i uz narod mogu postići rezultate za njegovo bolje sutra, jer, kako je naglasila, narodu treba služiti i osluškivati njegov glas, a ne vladati njime, kako to rade današnji vlastodršci, što se ogleda u velikom siromaštvu, odlascima iz BiH, korupciji na svakome koraku, a i u zavođenju svojevrsne strahovlade, čemu konačno mora doći kraj jednom zauvijek.

Informativno-promidžbeni ured

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar