Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas potvrđuje vladu

Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas potvrđuje vladu

Predsjednik FBiH Marinko Čavara i potpredsjednici Melika Mahmutbegović i Milan Dunović potpisali su jučer odluku o imenovanju nove vlade FBiH, na čijem će čelu biti Fadil Novalić iz SDA.

Prethodno su održali konzultacije s kandidatima SDA, HDZ BiH i Demokratske fronte za federalne ministre. 

SDA je za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predložila Šemsudina Dedića, ministra unutrašnjih poslova Aljošu Čamparu, ministra za raseljene osobe i izbjeglice Edina Ramića, ministra razvoja, preduzetništva i obrta Amira Zukića, ministra obrazovanja i nauke Elviru Ćemalović-Dilberović, te za ministra za pitanja branitelja i invalida Kazafera Bečića. 

Kandidati HDZ-a BiH su Jelka Miličević za ministra financija, Vjekoslav Mandić za ministra zdravstva, Denis Lasić za ministra prometa i komunikacija, Zora Dujmović za ministra kulture i sporta, Joža Martić za ministra prostornog uređenja i Mato Jozić za ministra pravosuđa, prenosi klix.ba. 

Demokratska fronta je predložila Reufa Bajrovića za ministra energije, rudarstva i industrije, Snježanu Soldat za ministra životne sredine i turizma, Aleksandra Remetića za ministra trgovine i Milana Mandilovića za ministra rada i socijalne politike.

Početak sjednice Predstavničkog doma zakazan u 14 sati, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar