Prekršajni sud uskoro započinje s radom u Prozoru

Prekršajni sud uskoro započinje s radom u Prozoru

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević održao sastanak s Alminom Čilić  predsjednicom Općinskog suda Konjic o premještanju odjeljenja prekršajnog suda u Prozor.

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević u petak, 30. listopada 2020. godine razgovarao je s predsjednicom Općinskog suda u Konjicu Alminom Čilić i Mirom Magazin, sekretaricom suda.  Povod razgovoru je početak rada odjeljenja prekršajnog Općinskog suda Konjic koje je trebalo već davno početi raditi u općini Prozor-Rama.

Stekli su se određeni uvjeti, završen je interni javni oglas za troje zaposlenika koji bi trebali raditi. Tijekom ovog posjeta najviše se razgovaralo o prostoru koji će se prilagoditi za rad odjeljenja.

Kako saznajemo ovo odjeljenje će biti smješteno u staroj zgradi općine.

Načelnik općine dr. Jozo Ivančević je kazao: „Još dok sam bio zastupnik u Federalnom parlamentu 2006. godine pokrenuo sam inicijativu za premještanje suda iz Konjica u Prozor.  Našim ljudima je zaista bilo predaleko ići u Konjic u sud. Kasnije kao načelnik stalno sam tražio načine da se Odjeljenje prekršajnog suda prebaci u Prozor. Iako je imala obvezu raditi po tom pitanju županije je bila nezainteresirana ili kasnila. Konačno smo uspjeli. Općina Prozor-Rama će prilagoditi prostorije za potrebe suda.“

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing