Premijer FBiH Fadil Novalić pozvao bh. građane da ljetuju u BiH i  – otputovao u Tursku na more

Premijer FBiH Fadil Novalić pozvao bh. građane da ljetuju u BiH i – otputovao u Tursku na more

Premijer FBiH Fadil Novalić otputovao je na godišnji odmor u Tursku sa svojim prijateljem poznatim gospodarstvenikom Nurdom Peštalićem, doznaje i javlja Pressmedia.ba.

Kako u sarkastičnom tonu piše Pressmdia, ova godina za sve nas bila je poprilično stresna, ali najviše za našeg premijera Fadila Novalića. On je marljivo radio od početka pandemije koronavirusa – držao press konferencije, vodio Vladu, donosio odluke o raspoređivanju novca za pomoć općinama i županijama, povlačio odluku o raspodjeli, naručivao respiratore, dočekivao respiratore, branio respiratore, privođen je, ispitivan je, pušten je, obolio je od koronavirusa, izliječio se, vratio se redovnim obvezama, najavio da će se početi baviti oozbiljno korona PR-om i onda – otišao na more.

U trenutku kada je ekonomija države na koljenima, oćiti porast broja oboljelih iz dana u dan, kada su potrebne ozbiljne mjere i to ne samo na papiru već i na terenu, on je uzeo malo oduška i odlučio odmoriti. Da nije tužno, bilo bi smiješno, zaključuje Pressmedia.

No, u ovom kontekstu dobro je podsjetiti i na brojna pozivanja bh. političara da bh. građani svoje odmore provedu u BiH, na domaćim destinacijama i uživajući u prirodi, ljepoti, i kulturno-povijesnim i turističkim znamenitostima svoje zemlje.

Ovom pozivu pridružio se i sam Novalić. Podsjetimo, on je tijekom posjeta Hercegovini u lipnju i komentirajući uvođenje obvezne mjere 14-dnevne samoizolacije za putnike koji u Republiku Hrvatsku ulaze iz Bosne i Hercegovine rekao:”Nismo slučajno danas ovdje na jugu Hercegovine. U svijetlu ove politike iz Hrvatske, pozivam sve naše obitelji koji imaju namjeru ljetovati da ljetuju u svojoj državi. Imamo tu u našoj blizini more. Samo je pitanje tjedna kada će biti pušten tunel Žaba koji omogućava da od Mostara do Neuma, bez prelaska granica, dođemo za oko jedan sat – kazao je Novalić prilikom posjeta gradilištu koridora Vc kod Počitelja.

Federalni premijer tada e rekao da će “građani Bosne i Hercegovine ljetovanjem na bh. moru, Blidinju, Međugorju, Krajini ili na slapovima Une na najbolji način pomoći domaćoj ekonomiji”.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing