Premijer Milanović u posjetu BiH

Premijer Milanović u posjetu BiH

Premijer Zoran Milanović odlazi u dvodnevni posjet BiH tijekom kojeg će, uz Sarajevo, posjetiti još šest gradova srednje Bosne nastanjenih Hrvatima.



Posjet počinje u Sarajevu radnim sastankom s predsjedavajućim Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom.Potom će obići studentski dom Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva. Milanović će se tom prigodom sastati s nadbiskupom vrhbosanskim, kardinalom Vinkom Puljićem i pomoćnim biskupom vrhbosanskim monsinjorom Perom Sudarom te razgovarati sa studentima.



U Varešu se sastati s načelnikom općine Avdijom Kovačevićem i predsjedateljem Općinskog vijeća Zdravkom Maroševićem te obići crkvu svetog Mihovila. 



Posjet nastavlja odlaskom u Kreševo gdje će se u franjevačkom samostanu svete Katarine sastati s gvardijanom fra Mijom Rajićem i načelnikom općine Radojem Vidovićem. 



U Novoj Biloj će posjetiti bolnicu Dr. fra Mato Nikolić, jednu od najvažnijih takvih ustanova u srednjoj Bosni, za čiju je izgradnju i opremu Hrvatska do sada uložila više od 100 milijuna kuna. Sastat će i s političkim liderima Hrvata iz Županije Središnje Bosne.



Prvi dan posjeta završit će radnom večerom koju će u Vitezu upriličiti predstavnici lokalnih vlasti i gospodarstvenici.



U utorak će Milanović posjetiti Žepče. Hrvatski premijer susrest će se s načelnikom općine Matom Zovkom i predsjedateljem Općinskog vijeća Muhamedom Jusufovićem te obići Osnovnu školu Žepče. 



Na kraju radnog posjeta BiH odlazi u Jajce gdje će također razgovarati s lokalnim čelnicima i posjetiti franjevački samostan svetog Luke.



U Banskim dvorima naglašavaju da je skrb o Hrvatima u BiH iznimno važna i vladi i premijeru osobno, a Milanović će obići područja na kojima je Hrvatska raznim programima financirala kulturne, zdravstvene i obrazovne projekte.
hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar