Premijer nastavlja hvaliti samog sebe

Premijer nastavlja hvaliti samog sebe

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić objavio je u petak kratki presjek zatečenog te aktualnog stanja u namjenskoj industriji. Novalić navodi da je stanje koje je prethodna vlada ostavila u namjenskoj industriji bilo je katastrofalno.

“Niska produktivnost. Od 10 društava namjenske industrije, svega 2 su poslovala pozitivno. 2016. godine smo već imali značajan porast profitabilnosti. Od 10 društava namjenske industrije, njih 8 je poslovalo pozitivno“, navodi Novalić koji je dodao da je od 2019. godine ostvarena smo puna profitabilnost.

“Sveobuhvatnim restruktuiranjem i strateškim pristupom uspostavili smo održiv lanac vrijednosti u namjenskoj industriji.  Osigurali smo stabilan rast kapitalne baze koja osigurava održiv razvoj“, poručio je federalni premijer Novalić i objavio konkretne podatke da je u pet godina ostvareno 722.000.000 KM prihoda, 212.000.000KM dobiti te  1.200 novozaposlenih. Poručio je da će se nastaviti jačati namjensku industriju koja je od strateškog značaja za Vladu FBiH.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar