Preminula glumica Mira Furlan

Preminula glumica Mira Furlan

Legendarna glumica Mira Furlan u dobi od 65 godina preminula je u srijedu nakon duge bolesti, objavljeno je u četvrtak na njezinom Twitter profilu.

Kasnije istog dana J. Michael Straczynski, autor znanstveno-fantastične serije Babylon 5, u kojoj je Furlan glumila, odao je počast glumici.

Furlan je rođena u Zagrebu 7. rujna 1955. godine. Isprva je bila istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih godina prošlog stoljeća postala jedna od najprepoznatljivijih i najautentičnijih jugoslavenskih filmskih glumica.

U tom periodu svoga rada ostvarila je iznimno uspješne filmske uloge kao što su one u filmovima ‘Kiklop’ (1982.) Antuna Vrdoljaka, ‘U raljama života’ (1984.) i ‘Za sreću je potrebno troje’ (1986.) Rajka Grlića te filmu ‘Ljepota poroka’ (1986.) Živka Nikolića.

Početkom raspada Jugoslavije Furlan odlazi u Ameriku, gdje je nastavila ostvarivati zapažene uloge. Kao najznačajnija i svakako najpopularnija ostvarenja u kojima je ostvarila uloge uzimaju se planetarno popularne televizijske serije ‘Babylon’ i ‘Izgubljeni’.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar