Preminula poznata komičarka Joan Rivers

Preminula poznata komičarka Joan Rivers

POZNATA komičarka Joan Rivers preminula je u 82. godini nakon što su je liječnici skinuli s aparata za održavanje života.

Podsjetimo, kontroverzna komičarka i jedna od voditeljica showa "Fashion Police" 28. kolovoza prevezena je u bolnicu Mount Sinai u New Yorku nakon što je nakratko prestala disati tijekom rutinske operacije glasnica.

Rivers je još neko vrijeme ostala u bolnici, a zdravstveno stanje mijenjalo se iz dana u dan te su je liječenici često selili i ponovno vraćali na odjel intenzivne njege. Priopćenje medijima o smrti svoje majke, iznijela je njena kćer Melissa Rivers.
"S velikom tugom vas obavještavam o smrti svoje majke, Joan Rivers. Preminula je spokojno okružena obitelji i najbližim prijateljima. Moj sin i ja želimo zahvaliti svim doktorima, sestrama i osoblju bolnice "Mount Sinai" za predivnu skrb koju su joj pružili. Dirnuti smo svom ljubavi, podrškom i molitvama koje smo primili sa svih strana svijeta. Čuli smo ih i zahvalni smo na njima. Najveća radost moje majke je bila nasmijavati druge. Iako se sad teško smijati, znam da bi njezina posljednja želja bila da se vrlo brzo opet smijemo", napisala je Melissa.

Rivers je bila svestrano televizijsko lice. Bavila se glumom, bila je producentica, TV voditeljica, ali se najbolje ostvarila kao komičarka. U 60-ima je nastupala po brojnim klubovima u New Yorku i to onda kada je pojam "ženskog komičara" bio rijedak slučaj u praksi.

Svoje prvo filmsko ostvarenje dijelila je s, tada još nepozantom, Barbrom Streisand, u drami "Drifwood".
Rivers se javnosti prvi put predstavila kao redovna gošća voditelja Johnnyja Carsona,u njegovoj noćnoj emisiji "The Tonight Show". Upravo je kroz ta početna gostovanja na televiziji razvila svoj jedinstveni komičarski stil u kojem je ismijavala poznate, ali i samu sebe, zbog brojnih plastičnih operacija kojima se godinama podvrgavala.

Napokon, 1969. godine dobiva svoj  show "That show with Joan Rivers", a prvi gost u emisiji bio je upravo Johnny Carson.


U novije vrijeme, slavu je stekla u showu "Fashion Police", u kojem je "bez dlake na jeziku" ocjenjivala modne odabire poznatih. Također je bila zvijezda kratkog reality serijala "Joan & Melissa: Joan Knows Best?", u kojem joj je društvo pravila kćer Melissa.

"Ne plašim se smrti. Moj otac je bio doktor i cijeli svoj život sam je viđala, prije svega jer je on bio jako loš doktor. Mislim da bi pogrebi trebali biti takvi da su vrijedni spomena", napisala je Rivers u svojoj knjizi "Diary of a Mad Diva". I doista, jedan takav je i zamislila u svojoj drugoj knjizi "I hate everyone…starting with me", gdje je sebi, na sebi svojstven način, zaželjela "pogreb iz snova".

"Želim svjetlosnu rasvjetu, kamere, paparazze, želim da Meryl Streep plače na pet različitih naglasaka, ne želim hvalospjeve, želim izgledati predivno, bolje mrtva nego što izgledam živa. Želim biti pokopana u Valentinovoj haljini i želim ventilator da mi kosa čak i u lijesu vijori kao Beyonceina", napisala je komičarka.

index.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar