Preminuo bivši prozorski župnik vlč. Josip Lubar

Preminuo bivši prozorski župnik vlč. Josip Lubar

Pokojni vlč. Josip Lubar rođen je 2. listopada 1946. od roditelja Joze i Serafine rođ. Lučić, u mjestu Odžak koje pripada župi Kandija kod Bugojna.

Nakon osnovne škole koju je pohađao u obližnjoj Skopaljskoj Gračanici, pošao je u sjemenište u Zagreb, a teološki studij završio je u Đakovu.

Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 1972. u Sarajevu.

Svoj svećenički vijek proveo je u pastoralu ove mjesne Crkve. Najprije je imenovan župnim vikarom u župi Crkvica u Zenici, a zatim u katedralnoj župi u Sarajevu.

Godine 1978. postavljen je za župnika u Rastičevu, a dvije godine poslije u Podkraju gdje je ostao do 1991. Ratno vrijeme proveo je na mjestu župnika u Prozoru te je jedan mandat bio i dekan Ramskog dekanata.

Potom je 1995. imenovan župnikom u zeničkoj župi Čajdraš, odakle je 1998. premješten u župu Crkvica u istom gradu. Tu je ostao do 2012. Kada je postavljen za župnika u Glavicama, a umirovljen je 2018. te je svoje posljednje dane proveo u Svećeničkom domu u Sarajevu.

Sveta misa i ispraćaj tijela pokojnika iz Sarajeva bit će u utorak 21. srpnja 2020. u 9:00h u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda, a Misa zadušnica bit će u 14:00h u župnoj crkvi Sv. Ilije Proroka u Kandiji te sprovodni obredi nakon mise na mjesnom groblju Odžak.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar