Preminuo salezijanac iz Rame don Božo Grbeš

Preminuo salezijanac iz Rame don Božo Grbeš

Pokojni don Božo Grbeš rodio se u brojnoj obitelji u Kovačevom Polju (Prozor,) 10. lipnja 1947. od oca Joze i majke Lucije rođ. Jeličić. Kršten je i krizman u Šćitu, gdje je pohađao i završio osnovnu školu. Nakon završena dva razreda Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, odlučuje postati salezijanac i u siječnju 1965. dolazi salezijancima u Rijeku. U Križevcima stupa u salezijanski novicijat gdje završava srednjoškolsko školovanje i maturira u salezijanskoj Vjerskoj srednjoj školi za spremanje svećenika. Teološke studije pohađa i završava u Zagrebu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Zagrebački nadbiskup Franjo Kuharić zaredio ga je 29. lipnja 1975. za svećenika.

Kao svećenik djelovao je u Lovranu, Novoj Mokošici, Rijeci, Rudama kraj Samobora, Splitu, Zadru i Zagrebu (Jarun, Knežija, Rudeš), gdje je obnašao službu kapelana, župnika, katehete mladih, bolničkog kapelana i ispovjednika. Posljednjih nekoliko godina bio je pastoralni pomoćnik u Župi Pomoćnice kršćana na Kmanu u Splitu.

Na blagdan Rođenja BDM 8. rujna 2022. krenuo je zajedno s još jednim mlađim svećenikom salezijancem u rodni kraj. Na povratku u Split mu je pozlilo te je hitno prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru gdje je nedugo nakon toga iste večeri i umro, izvijestila je Hrvatska salezijanska provincija, kako prenosi IKA.

O točnom vremenu pogreba pokojnoga don Bože na zagrebačkom groblju Miroševac Hrvatska salezijanska provincija javit će naknadno.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar