Preminuo veliki prijatelj Rame Ivica Glavan

Umro je gradonačelnik Sinja Ivica Glavan. Poslije duge i teške bolesti preminuo je u srijedu poslijepodne.

Glavan je rođen u Sinju 1971. godine. Iza njega ostali su supruga i troje djece. Završio je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu i prije izbora na dužnost gradonačelnika Sinja radio je kao profesor u Gimnaziji Dinka Šimunovića.

Od najranijeg djetinjstva bio je aktivni član brojnih sportskih udruga, od gimnastike i atletike do "Junaka", koji mu je bio najveća sportska ljubav, u kojemu je svojevremeno bio trener prve momčadi, a četiri prve gradonačelničke godine bio je i predsjednik kluba. Glavan je autor knjige o navijačkoj skupini naslovljenoj "Sinjski maligani – pokretači snova". Okušao se i u novinarstvu kao urednik sporta na Radio Sinju i dopisnik "Večernjeg lista".

Ivica Glavan biran je za gradonačelnika Sinja na dvama posljednjim izborima kao kandidat NL-a dr. Stipislava Jadrijevića. Prvi put izabran je 2009. godine, a u drugi mandat zakoračio je u lipnju 2013. godine.

Signal da je gradonačelnik Ivica Glavan bolestan pojavio se 27. siječnja prošle godine. Toga dana našao se u Splitu i neočekivano mu je pozlilo, te je nakratko izgubio svijest. Odmah je hospitaliziran u KBC-u Split, gdje je zadržan na ispitivanjima.

Poslije dužih pretraga otkriven mu je karcinom na mozgu. Napravljen mu je neurokirurški zahvat na zagrebačkom Rebru, ali se bolest vraćala pa se podvrgao još dvjema operacijama. Vodeći životnu bitku s teškom bolesti, Ivica Glavan u veljači ove godine putovao je u SAD, gdje je u američkom Nacionalnom institutu za rak (National Cancer Institute) u Marylandu nedaleko od Washingtona pokušao liječenje eksperimentalnim lijekovima. Bolest je, nažalost, bila neizlječiva.

Izvor: slobodna dalmacija

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar