Pretežno nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima u Bosni, umjerena oblačnost i sunce u Hercegovini

Pretežno nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima u Bosni, umjerena oblačnost i sunce u Hercegovini

Jutros više oblačnosti ima u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne. U većem dijelu Bosne je mala do umjerena naoblaka. U ranim jutarnjim satima prolazna kiša je registrirana širom zemlje.

Danas će prevladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C.

Utorak, 26.04. 2022.

U Bosni i Hercegovini će prevladavati umjereno, a u Bosni prolazno i preteženo oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi sa slabom grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

Srijeda, 27.04. 2022.

U Bosni se prije podne prognozira naoblačenje koje će od sredine dana prema večernjim satima uvjetovati pljuskove. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima naoblačenje se očekuje na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

Četvrtak, 28.04. 2022.

Pretežno oblačno se prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. Lokalno će padati slaba kiša, u poslijepodnevnim satima u Bosni i sa pljuskovima. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar