Pretežno sunčan vikend uz umjerenu naoblaku, temperatura do 18°C

Pretežno sunčan vikend uz umjerenu naoblaku, temperatura do 18°C

Jutros u Bosni preovladava pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama ima magle. U Hercegovini je umjerena naoblaka. Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -6; Drvar -3; Livno -1; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo i Tuzla 0; Doboj, Grude i Sarajevo 1; Bijeljina, Prijedor, Sanski Most i Zenica 2; Gradačac 4; Trebinje 8; Mostar 10; Neum 11°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 8hPa je veći od normalnog i opada.
Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama prije podne će biti magle. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C.
Subota 20.11. 2021.
Većinom mala do umjerena naoblaka. Prije podne više oblačnosti na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama će biti magle. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.
Nedjelja 21.11. 2021.
Po kotlinama u Bosni prije podne će biti dosta magle. Pretežno sunčano u drugoj polovini dana. Umjereno povećanje oblačnosti sa juga od poslijepodnevnih sati. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.
Ponedjeljak 22.11. 2021.
U Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje koje će u drugoj polovini dana širom zemlje usloviti kišu. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar