PREVOZILA PAKISTANCE: 24-godišnjakinja iz BiH uhićena zbog krijumčarenja migranata

PREVOZILA PAKISTANCE: 24-godišnjakinja iz BiH uhićena zbog krijumčarenja migranata

Pripadnici Granične policije BiH, 17. rujna 2023. godine, lišili su slobode državljanku Bosne i Hercegovine, E. B. (1999.), nakon što je otkrivena u krijumčarenju 11 osoba afroazijskog porijekla, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Krijumčarenje je spriječeno prilikom nadzora državne granice i kontrolom putničkog motornog vozila Seat, bh. nacionalnih oznaka, u mjestu Kozara na području Čajniča.

Strani državljani dolaze iz Pakistana

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo krijumčarenje osoba, o navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti, a državljanka BiH ispitana u svojstvu osumnjičene.

Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili kako dolaze iz Pakistana. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. Protiv osumnjičene bh. državljanke, Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenje osoba.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar