Prezentacija Lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti u HNŽ

Koalicija organizacija osoba s invaliditetom HNŽ/K „Zajedno smo jači“ jučer je u Prozoru održala predavanje na temu „Prezentacija nacrta LPAI, važnost uključivanja oblasti invalidnosti u lokalne politike“.

Predavanje se baziralo na važnost poštivanja principa UN konvencije o  pravima osoba s invaliditetom na području Hercegovačko neretvanske županije, istovremeno ističući važnost suradnje Općinskih struktura vlasti, javnih institucija i nevladinih organizacija.

Udruga građana roditelji djece s posebnim potrebama „Djeca nade“ Prozor-Rama bila je organizator, a predavač je bila predsjednica Koalicije OOSI HNŽ/K „Zajedno smo jači“ gospođica Lejla Lelić.

Uz članice koalicije ovom predavanju su prisustvovali i predstavnici Centra za socijalni rad Prozor-Rama. Razgovaralo se i o potrebama osoba sa invaliditetom i postojećim resursima u zajednici, te da dokument LPAI predstavlja smjernice djelovanja u svim oblastima od značaja za osobe sa invaliditetom.

Vlada naše županije ima zakonsku obvezu da usvoji jedan ovakav dokument koji osigurava ostvarivanje prava osoba sa invaliditetom na području Hercegovačko neretvanske županije.

Tekst/foto: Milijana Beljo

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar