Priča o dječacima koji nemaju ni struju ni vodu

Priča o dječacima koji nemaju ni struju ni vodu

”Borimo se”, kaže jedan od braće Sarajlić iz sela Vrhovine kod Viteza koji žive od po 30 KM dječjeg doplatka. O ovim maloljetnicima brine baka, a kuća im je izgrađena od donacija. Međutim, u njoj nemaju ni struje ni vode.

Novinar Srećko Stipović, koji je objavio priču o braći, navodi kako su ovi maloljetnici dobri učenici a odnedavno su i uknjiženi na posjed gdje se nalazi kuća tako da mogu tražiti dozvolu za električni priključak. Mati im je umrla, a otac se ne može brinuti o njima. ”Najviše im pomaže baka Mirsada, inače umirovljenica koja čak odlazi u šumu skupljati drva kako bi preživjeli. Aldin i Sedin nemaju mobitel niti računalo. Aldin ide na dnevnicu kada ima posla a kada nema, hrani dvije koze koje su dobile i jariće. Ovim dječacima, kažu, preče je kupatilo i voda nego struja”, navodi u prilogu Stipović .

Svi koji žele pomoći braći Sarajlić donacije mogu uplatiti putem Western uniona na adresu: Mirsada Sarajlić, selo Vrhovine, 72250 Vitez, BiH, mobitel:062 726 649 ili na račun u KM na HVB Central Profit Banka na ime Mirsada Sarajlić račun broj: 1290000000000006 Broj komitenta: 40128321000

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar