Priča o Marku Bošnjaku, mladoj glazbenoj nadi Rame

Jedanaestogodišnji Marko Bošnjak iz Prozora oduševljava sve svojim glazbenim talentom koji je prvi put pokazao kao četverogodišnji dječak pjevajući u crkvenom zboru koji je tada vodila sestra Anđelina Perić u župi Prozor.

 „ Koristim ovu priliku i pozdravljam sestru Anđelinu Perić uz čiju podršku sam se prvi put predstavio publici na Dječjem festivalu „Djeca pjevaju Isusu“ u župi Prozor“, kazao je Marko.

Od tada Marko postaje prepoznatljiv po zavidnom glasu i ubrzo dobiva nove nerijetke pozive za gostovanje na raznim manifestacijama i za natjecanje na festivalima na kojima osvaja brojne nagrade i većinom pobjednička mjesta:

>>Na festivalu „Djeca pjevaju Isusu“ u Prozoru osvojio sam dva puta prvo mjesto. Na festivalu „Djeca pjevaju hitove“ pripalo mi je prvo mjesto. Na međunarodnom Dječjem festivalu "Dok Teče Lašva" na kojem su nastupila i djeca iz sedam različitih zemalja svijeta, osvojio sam drugo mjesto. Na festivalu Pop Fest Kupres nastupio sam dva puta na kojem mi je prvi put pripalo drugo mjesto, a drugi put sam osvojio pobjedničko mjesto. Na Talent Showu, projektu provođenom pod pokroviteljstvom EU u suradnji s Kulturno sportskim centrom Prozor Rama, sam također osvojio pobjedničku nagradu, a moja izvedba je prikazana na BHT televiziji.<<, prisjetio se Marko.

Obitelj mu je najveća potpora, ali se u razgovoru s uredništvom našeg portala zahvalio i onima koji medijski prate svaki njegov nastup: Ramskom Vjesniku, Radio Rami, portalu rama-prozor.info i portalu prozor-x.com, kao i svim svojim navijačima i onima koji na bilo koji način podržavaju i pozdravljaju njegov talenat.

Marko se posebno zahvalio Elektroprivredi HZHB Mostar koja je sponzorirala njegovu prvu pjesmu s kojom je nastupao u Novom Travniku.

Kaže da voli učiti strane jezike, čitati knjige, a uz to trenira i karate.
Na pitanje tko su njegovi pjevački uzori odgovorio je:
Adele,Jessie J , Ed Sheeran i mnogi drugi

Marko ne sluša jedino narodnjake osim ako je u pitanju neka stara dobra pjesma, a publici se voli predstaviti s Pop, R&B ili domaćom zabavnom glazbom

Upitali smo ga hoće li glazba biti njegov životni izbor u budućnosti, a Marko je odgovorio ovako:
„Vrijeme će pokazati, a ono što je sigurno je da ću i dalje pjevati i dati sve od sebe da uspijem.

Za sada još točno ne zna reći koji će biti njegov sljedeći nastup jer još nije dobio potvrdu na poslane prijave, ali ono što  trenutačno konkretno planira je snimanje nove pjesme.

Iako je Marko mlada glazbena zvijezda koja diljem BiH, pa i šire, predstavlja našu Ramu, on za sebe smatra da se ni po čemu ne razlikuje od ostale djece.

„Simpatiju još nemam“, tvrdi Marko, a otkrio nam je da se za njegov styling za nastup brinu njegove sestre.

Na upit od koga je naslijedio pjevački dar odgovorio je:
„U mojoj obitelji svi su veseljaci koji vole pjevati a ovo što ja posjedujem to je dar od Boga.

Za kraj razgovora je nadodao:
„Smatram da bih općina Prozor – Rama trebala imati malo više sluha za rad s mladima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar