Prijavi se i Ti : Natječaj za prijavu za besplatnu volontersku godinu u inozemstvu

Prijavi se i Ti : Natječaj za prijavu za besplatnu volontersku godinu u inozemstvu

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ dugi niz godina organizira razmjenu volontera s partnerskim organizacijama u Njemačkoj, a od ove godine mladi iz Bosne i Hercegovine imat će priliku provesti jednu godinu i u Austriji.

Stoga NCM „Ivan Pavao II.“ raspisuje natječaj za prijavu za tri mjesta u tri različite partnerske organizacije.

Od toga dva mjesta su u Njemačkoj: jedno mjesto u partnerskog organizaciji "Katolički institut za pastoral mladih Westerwald/Rhein-Lahn/Katholische Fachstelle für Jugendarbeit Westerwald/Rhein-Lahn“ (KFJ) u gradu Montabaur u partnerskoj biskupiji Limburg i jedno u organizaciji "Inicijativa kršćana za Europu/Initiative Christen für Europa" (ICE) u Dresdenu te jedno mjesto u Austriji u organizaciji "Iniciativ Angola" u Klagenfurtu.

Za vrijeme volonterske godine u jednoj od partnerskih organizacija volonter ima podršku mentora iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, kao i pedagošku podršku stručnog mentora u organizaciji u kojoj vrši volontersku službu, a  koji vodi brigu o zaduženjima i aktivnostima volontera.

Volonterska godina je besplatna za sve mlade koji na ovaj način rade na različitim socijalnim i edukativnim projektima za mlade, kao i na osobnoj izgradnji, ali i pomoći lokanoj zajednici. Za volontera je osiguran smještaj, određeni džeparac, zdravstveno osiguranje, različiti seminari te godišnji odmor.

Opći uvjeti:
– Starosna dob od 18 do 26
– Poznavanje njemačkog ili engleskog jezika
Osim općih uvjeta svaka organizacija ima specifične uvjete za prijavu.
Uvjeti za boravak u partnerskoj organizaciji "Inicijativa kršćana za Europu/Initiative Christen für Europa" (ICE) u Dresdenu su sljedeći:
– Motivacija za socijalni angažman i za pomoć ljudima
– Poznavanje njemačkog jezika (razina A2/B1)
– Poznavanje zemlje
– Motivacija i otvorenost za upoznavanje njemačke kulture i jezika i integracija u tim organizacije
– Motivacija u pripremama i sudjelovanje na 25 seminara ICE-a (uvodni seminar, seminar nakon proteka polovine službe, završna refleksija i slično) i motivacija za upoznavanje internacionalnih kultura te razmjenu o povijesnim, aktualnim socijalnim i političkim temama
Zadaci volontera tijekom boravka:
– Briga i njega
– Planiranje za provođenje kvalitetnog slobodnog vremena
– Rad u uredu
Volonterska godina počinje početkom kolovoza 2015. a traje do rujna 2016. godine. Više informacija o partnerskoj organizaciji možeš naći na www.freiwilligendienst.de
Uvjeti za boravak u partnerskoj organizaciji "Katolički institut za pastoral mladih Westerwald/Rhein-Lahn/Katholische Fachstelle für Jugendarbeit Westerwald/Rhein-Lahn“ su sljedeći:
– Poznavanje njemačkog ili engleskog jezika
– motivacija za rad s mladima
– motivacija za sudjelovanje u aktivnostima za mlade koje organizira KFJ
Volonterska godina počinje 1. rujna 2015. a traje do 31.kolovoza 2016. godine. Više informacija o organizaciji KFJ možete naći nawww.kfj-westerwald-rhein-lahn.de
Za volontersku godinu u partnerskoj organizaciji "Iniciativ Angola" u Klagenfurtu potrebni su:
– želja za zalaganje za ljude u nepovoljnom položaju
– da si aktivan član Crkve
– da imaš talenat za jezike (njemački, slovenski…)
– motivacija za rad s mladima i rad na računalu
– mnoštvo novih ideja
Volonterska godina počinje 1. rujna 2015. a traje do 31.kolovoza 2016. godine. Više informacija o organizaciji možete naći nawww.angola.at
Prijave su otvorene do 15. ožujka 2015. godine.
Prijave s životopisom i pismom motivacije kao i pitanja možete slati na email: [email protected] s naznakom za koje volontersko mjesto se prijavljujete. Više informacija možete dobiti na broj: 033 766 226. Kontakt osoba: Marina Gavran.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing