Prijavite na regionalni konkurs za kratke priče “Priče iz komšiluka 5”

Prijavite na regionalni konkurs za kratke priče “Priče iz komšiluka 5”

Na konkursu “Priče iz komšiluka 5” pravo učešća imaju svi građani BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji znaju i vole pisati. Konkurs je otvoren 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a prijave se  primaju do 23. svibnja u ponoć.

Organizator, portal mondo.ba, poziva sve da pošalju svoje kratke priče s temom komšiluka u najširem mogućem smislu – pisati se može o svojim susjedima tj. komšijama, rođacima, interesantnim i inspirativnim ljudima, svom gradu ili selu, prošlosti, sadašnjosti, budućnosti…

Cilj je dati priliku mladim, nepoznatim ili neafirmiranim autorima da pokažu svoj talenat, a naravno prijaviti se mogu i svi oni kojima je pisanje profesija – važno je samo da priča bude autorska i neobjavljivana

“Prethodna četiri konkursa “Priče iz komšiluka” izazvala su sjajan odjek kod regionalnih autora, iznjedrila četiri odlične zbirke i dvije autorske knjige (Milka Kolundžić – “Kamenite priče” i Nada Kaurin – “Dijagnoza”), a veliki broj pisaca koji su prošli kroz “Priče iz komšiluka” u međuvremenu se afirmiralo i objavilo svoja tiskana izdanja (Stevo Grabovac, Vernes Subašić, Milanka Blagojević, Sanja Radulović, Feđa Gudić, Adnan Šehić, Zoran Plavšić…), tako da smo veoma ponosni na ovaj projekat”, poručili su organizatori s portala mondo.ba.

UVJETI KONKURSA:

– Mogu sudjelovati svi državljani BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske (autori koji su učestvovali na prethodnim konkursima “Priče iz komšiluka” također se mogu prijaviti)
– Priča treba biti dužine do 800 riječi (ili dvije novinarske kartice, veličina fonta 14, Times New Roman), napisana na službenim jezicima i pismima navedenih država
– Priča ne smije biti objavljivana na blogovima, društvenim mrežama, na portalima, u novinama, knjigama, magazinima i sl.
– Priču pošaljite na email adresu [email protected] zajedno sa vašim podacima (na kraju priče zapišite ime, prezime, grad ili mjesto u kome živite i broj telefona)
– Portal mondo.ba zadržava sva autorska prava na tekstove koji budu pristigli

NAGRADE:

– Najbolji radovi bit će objavljeni na portalu mondo.ba, kao i u zbirci “Priče iz komšiluka 5” (+ PDF izdanje koje će biti besplatno za download na našem portalu)
– Piscu najbolje priče bit će omogućeno izdavanje, tiskanje i promocija autorske knjige
– Drugu nagradu tablet obezbijedit će kompanija m:tel

Najbolje priče i pobjednike odabraće stručni žiri:

Tanja Stupar Trifunović, književnica (predsjednica žirija)
Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora Republike Srpske
Sandra Stanić, profesor srpskog jezika i književnosti

Izvor: mondo.ba

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing