Prijete novi otkazi: Coca-Cola BiH u teškoj situaciji!

Prijete novi otkazi: Coca-Cola BiH u teškoj situaciji!

Novinska agencija Patria piše kako se navodno kompanija ''Coca-Cola'' HBC B-H d.o.o. nalazi u izuzetno teškoj situaciji, a navodno čak razmišljaju o gašenju ove ispostave ili premještajem kompanije u neku drugu zemlju.

Međutim, iz ove kompanije u izjavi za Patriu nisu željeli detaljno govoriti o problemima s kojim se suočavaju. Navodno je promet enormno pao, pa se spremaju i otkazi, a iz ove kompanije ne kriju da je teško makroekonomsko okruženje pogodilo i njih.
Alma Šahbaz, rukovoditeljica komunikacija i odnosa sa zajednicom ''Coca-Cole'' Sarajevo kaže da je ovo druga po veličini sustava punionica proizvoda kompanije Coca-Cola u svijetu, kompanije izlistane na Londonskoj burzi i uvrštene u DJSI i FTSE4Good indekse održivosti.

''Coca-Cola Sarajevo uredno izmiruje svoje zakonske obaveze. Naša kompanija je lider na tržištu bezalkoholnih pića u Bosni i Hercegovini i jedan od najvećih generatora PDV-a u zemlji. Kao i na sve kompanije koje posluju na bh. tržištu, utjecaj nepovoljnog makroekonomskog okruženja se odražava i na naše poslovanje'' kazala je Šahbaz.

Dalje je navela da kontinuiranim unapređenjem efikasnosti svojih poslovnih procesa ''Coca-Cola'' HBC B-H d.o.o. Sarajevo nalazi način da prevlada ove utjecaje, održi stabilno i uspješno poslovanje i doprinese privredi naše zemlje.

''Vjerujemo da ćemo, čim to makroekonomski uvjeti dozvole, doprinijeti razvoju tržišta i dugoročno biti značajan faktor razvoja bosanskohercegovačke privrede i zajednice'' dodala je Šahbaz.

Inače, Coca-Cola u Bosni i Hercegovini danas zapošljava 330 ljudi, koji su u strahu od mogućih otkaza.

http://bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing