Pripadnici Pink Panthera u Barceloni za 48 sekundi ukrali nakit od 400.000 eura

Pripadnici Pink Panthera u Barceloni za 48 sekundi ukrali nakit od 400.000 eura

Petorici srpskih članova bande Pink Panther koji su u petak uhapšeni u centru Barcelone prilikom pljačke draguljarnice trebalo je 48 sekundi da iz objekta iznesu nakit vrijedan više od 400.000 eura, saopćila je u subotu španska policija iznoseći detalje slučaja.

-Ova grupa se ističe po brzini napada – izjavio je šef nadležne policijske jedinice Hector Moreno na novinskoj konferenciji u Barceloni. “Ovo je prvi put da je uhapšena jedna čitava grupa Pink Panthera”.

-Vjerni legendi o brzini izvođenja napada Pink Panthera, za što im je uvijek potrebno manje od minute, napad su izveli za 48 sekundi – navodi policija na svojoj internetskoj stranici.

-Za to vrijeme su čekićem razbili izloge te odnijeli najvredniji primjerak iz draguljarnice, vrijedan više od 400.000 eura, koji se sada vraćen ondje – navedeno je u saopćenju, prenosi Hina.

U petak oko 11,30 sati dvojica muškaraca s perikama upala su u draguljarnicu u ulici Passeig de Gracia, jednoj od najpoznatijih avenija u Barceloni s brojnim luksuznim trgovinama. Policija ih je čekala u zasjedi i ubrzo su svi uhićeni.

U ponedjeljak je španska policija primila informaciju od njemačkih kolega o iznenadnom putu u Barcelonu jednog Srbina bliskog tzv. bandi Pink Panther.

To ime koristi Interpol za pripadnike bande specijalizirane za krađe skupocjenog nakita. Kriminalna grupa osnovana je u Beogradu 90-ih godina, a od tada joj se pripisuju brojne pljačke diljem svijeta od Londona preko Tokija do Dubaija.

Policija istražuje jesu li uhapšeni već sudjelovali u sličnim pljačkama u Španiji i inozemstvu za što je zatražena pomoć Interpola.

Srpske novine Blic objavile su u petak navečer kako su uhićeni Branko Ćupurdija (35) iz Beograda, Milan Denčić (24) iz Leskovca, te Nikola Milovanović (28), Stefan Živić (25) i Marijan Nikolić (30) iz Niša.

Fena

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar