Priprava za Mladu misu don Maria Juričevića

Kao što je već najavljeno, slavljem Večernje sv. Mise u župi Presvetoga Srca Isusova Prozor povodom proslave Mlade mise don Maria Juričevića, započela je duhovna priprava.
 
Euharistijsko slavlje Prvoga dana trodnevnice, uz koncelebraciju četiri svećenika, predslavio je preč. Zlatko Ivkić, žepački župnik i dekan te nekadašnji prozorski kapelan.

U nadahnutoj propovijedi, preč. Zlatko nakon što je izrekao misli o pitanju i odgovoru – Tko je to Isus Krist za mene danas?, zaželio je slavljeniku Mariju da nastoji biti odgovoran, radostan, dostojanstven, uspravan, susjećajan … odnosno svećenik  kojemu će na Putu križa Krist biti uvijek pred očima.

Pjevanje tijekom sv. Mise i pobožnosti animirala je s. Anđelina Perić, SMI, zajedno sa članovima mješovitog župnog zbora.

Riječi pozdrava i dobrodošlice izrekao je župnik vlč. Stipo Knežević.

Prigodno čitanje te Molitvu vjernika pročitali su prozorski sjemeništarci Matej Škarica i Ante Ćališ, a tekst Matejeva evanđelja navijestio je mladomisnik don Mario Juričević.

U koncelebraciji su pored preč. Zlatka sudjelovali prozorski župnik i kapelan Stipo Knežević i Ivan Butum te ovogodišnji prozorski mladomisnici Mario Juričević i Ivan Zovko.

U vremenu poslije slavlja sv. Mise upriličena je pobožnost Klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu koju je predvodio don Mario Juričević koji je prije završnog blagoslova i otpusta naroda pozvao nazočne na večeru postavljenu pod šatorom u župnom dvorištu.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar