Prirodnim sredstvima uklonite neugodne mirise iz hladnjaka

Prirodnim sredstvima uklonite neugodne mirise iz hladnjaka

Čišćenje i uklanjanje neugodnih mirisa iz hladnjaka može biti pravi izazov. No, uz pomoć nekoliko dostupnih, prirodnih sredstava nećeš trebati brinuti o štetnosti kemikalija! Velika je vjerojatnost da kod kuće već imaš sve potrebne sastojke, jer osnovni pribor za čišćenje i uklanjanje neugodnih mirisa uključuje ocat, sodu bikarbonu, citruse, sol i zob.
Limun za svježinu
Limun je prirodno sredstvo za izbjeljivanje i čišćenje masnih naslaga, djeluje antibakterijski, a uz to ostavlja svjež i ugodan miris. Također, limun odlično upija neugodne mirise iz hladnjaka. Sve što trebaš napraviti jest prepoloviti limun, staviti ga u zdjelicu te ga ostaviti u hladnjaku neko vrijeme. Uz to, sok limuna možeš iskoristiti i za čišćenje površina u kuhinji, samo izbjegavaj mramorne površine, piše gastro.24sata.hr.
Ocat za blistavost
Alkoholni ocat je prirodni dezinficijens i odlično je sredstvo za čišćenje kuhinje, a osim što je mnogo povoljnije od kupovnih sredstava, zasigurno je i mnogo zdraviji (i zeleniji) izbor. Radi se o kiselini koje neutralizira alkalne tvari, poput kamenca iz tvrde vode, a vrlo je djelotvoran kod otapanja ljepljivih nakupina, uklanjanja potamnjelih dijelova te prljavštine s površina hladnjaka. Jednostavno pomiješaj šalicu vode s nekoliko žlica alkoholnog octa i baci se na čišćenje. Tvoj će hladnjak biti čist i blistav!
Sol je odlično prirodno sredstvo za čišćenje
Sol je sjajan sastojak koji možeš koristiti i prilikom čišćenja hladnjaka. Sve što trebaš napraviti jest otopiti nekoliko žlica soli u vrućoj vodi, i to je to! Za ljepši miris, pripravku možeš dodati i sok od limuna.
Soda bikarbona uklanja neugodne mirise
Soda bikarbona apsorbira i neutralizira neugodne mirise iz hladnjaka, a odlična je i kao sredstvo za čišćenje. Za ublažavanje neugodnih mirisa, otvoreno pakiranje sode stavi u kut hladnjaka gdje će ti najmanje smetati. Neka tako stoji tri mjeseca, a potom je zamijeni novim pakiranjem. Za čišćenje hladnjaka, nanesi malo sode bikarbone na vlažnu krpu te ju koristi kao nježno i prirodno sredstvo za čišćenje hladnjaka. Nakon čišćenja, hladnjak prebriši običnom spužvicom, dobro isperi i osuši.
Zobene pahuljice upijaju neugodne mirise iz hladnjaka

Blagotvorna svojstva zobi ne prestaju nakon doručka. Naime, ova žitarica može poslužiti i za uklanjanje neugodnih mirisa. Za rješavanje neželjene situacije u hladnjaku, zdjelicu napuni zobenim pahuljicama, a onda je u hladnjaku ostavi preko noći. Zob će neutralizirati neugodne mirise jednako učinkovito kao i pakiranje sode bikarbone.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar