Pročitajte policijsko izvješće, stanje na cestama i vremensku prognozu

Pročitajte policijsko izvješće, stanje na cestama i vremensku prognozu

POLICIJSKO IZVJEŠĆE ZA PROTEKLI TJEDAN U OPĆINU PROZOR RAMA

Na području Policijske postaje Prozor Rama u proteklih tjedan dana dogodila se jedna prometna nesreća s manjom materijalnom štetom u kojoj nije bilo povrijeđenih, a prijavljena su tri kaznena djela u PP Prozor Rama.
 „A.Š. (1958.) iz Prozora, djelatnik radne jedinice Elektro Rama, prijavio je da je u noći s 9. na 10. studenog nepoznati počinitelj u mjestu Zahum otuđio strujni transformator jačine 100 KW, čija je vrijednost oko 2.000 KM.
Z.B. putem telefona prijavio je u PP Prozor Rama da se u tržnom centru Konzum u noći s 12. na 13. studenog upalio alarm i da je u tijeku provalna krađa. Izlaskom na mjesto događaja, patrola policije zatekla je dva vozila nakon čega je došlo do potjere u pravcu Jablanice. Dolaskom u Jablanicu došlo je do slijetanja vozila Audi. Dva lica su napustila vozilo i udaljila se u nepoznatom pravcu. Drugo vozilo Passat, koje se uputilo u pravcu Konjica, nije uočeno od strane patrole policije. U tržnom centru Konzum konstatirana su oštećena na ulaznim vratima i da nije bilo otuđenja stvari.
Djelatnik uprave za šumarstvo prijavio je da je nepoznati počinitelj na području Grkašnice posjekao 10 stabala smreke i ista odvezao“, kazao je Načelnik operativnog centra PU Konjic Sead Hakalović koji je nadodao da na području PP Prozor Rama nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

 
STANJE NA CESTAMA U BiH

Prometuje se po pretežito vlažnim kolnicima. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Zbog odrona na dionici magistralne ceste Jajce-Crna Rijeka u mjestu Lučina promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom. Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: magistralnoj cesti M-6 Ljubuški-Čapljina i Čapljina-Stolac, na M-16 Jajce-Banja Luka i na magistralnoj cesti M-17 u Konjicu- Novi most i Doboj-Šešlije. Na graničnim prijelazima nema duljih zadržavanja. Sukladno zakonskim odredbama od 15. studenog do 2014. do 15. travnja 2015. Na cestama u BiH sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu. Za sve usluge pomoći na cesti obratite se Auto-moto savezu na broj telefona 1288.“, kazao je Leo Bošnjak iz Auto-moto saveza.
 

VREMENSKA PROGNOZA

U drugoj polovini dana u BiH je umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Nove padaline očekuju se u noći s ponedjeljka na utorak. Vjetar je umjerene jačine, južni i jugozapadni. Dnevne temperature zraka su 13-19 0C.
Za vikend nas ponovno očekuje izraženija južina koja će najaviti prvi val prave zime koju očekujemo idući tjedan, javlja meteorologinja N1 televizije.
Glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula piše kako premda prognoze za sljedeći tjedan nisu dovoljno pouzdane, očekivani pad temperature zraka jamačno će zadovoljiti sve one željne primjerenijeg vremena za ovo doba godine i konačnog prestanka južine, kao i zagovornike pučke meteorologije kojima zahladnjenje dolazi „kao naručeno“ oko blagdana svete Kate.
Zamjetno niže temperature od dosadašnje stvarat će početne uvjete za snijeg. Stoga, bude li dovoljno oblaka, a trenutačni prognostički izračuni upućuju na zaključak kako će ih vjerojatno biti, ovogodišnji će studeni još jednom dokazati kako zna imati i rano-jesenska i zimska obilježja.
Za pouzdanije prognoze još valja pričekati.
 
 
 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar