Prodaja Papina sata postavila svjetski rekord

Prodaja Papina sata postavila svjetski rekord

Zaklada za stipendiranje LaViolette Scholarship Foundation prodala je na aukciji sat Swatch Once Again kojeg je Sveti Otac tijekom svog pontifikata najviše nosio.

Sat, koji se može pronaći u trgovini brenda za 55 dolara, prodan je za 56 250 dolara, tisuću puta više od prave vrijednosti, što ga čini najskuplje plaćenim Swatch satom ikada.

Do ovoga je došlo kada je biskup David Ricken iz Green Baya, Wisconsin, u svibnju 2022. Svetom Ocu poslao pismo u kojem je opisao život Briana LaViolettea, tinejdžera kolekcionara satova koji je umro u dobi od 15 godina u nezgodi tijekom plivanja, zamolivši ga da donira jedan od svojih jeftinijih satova za dražbu Zaklade LaViolette koja financijski skrbi za potrebite studente. Papa Franjo pristao je na molbu čime se pridružio brojnim slavnim osobama.

Prema pisanju CNA, ovo nije prvi put kako Papa daje stvari za aukciju. Naime, nepunu godinu nakon što je izabran za papu Harley-Davidson je Svetom Ocu poklonio motocikl koji je, nakon što ga je potpisao, prodan za 285 000 dolara. Prikupljeni novac darovan je za obnovu skloništa Don Luigi Liegro koje prima beskućnike i nezaposlene.

Potom mu je u studenom 2017. Lamborghini poklonio jedan od svojih najekskluzivnijih automobila koje je Papa dao na dražbu, a novac je namijenio brojnim dobrotvornim akcijama.

J.M., KT

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar