Profesorice među kojima je i Ivana Kolakušić iz Prozor-Rame, pokrenule Malu školu glazbe u Mostaru

Profesorice među kojima je i Ivana Kolakušić iz Prozor-Rame, pokrenule Malu školu glazbe u Mostaru

Mala škola glazbe u Mostaru počinje s radom u rujnu, najavile su voditeljice programa Ivana Kolakušić iz Prozor-Rame, Marija Polić i Ivana Filipović, profesorice teorijsko-pedagoških predmeta u Glazbenoj školi Ivana pl. Zajca u Mostaru.

U Malu školu glazbe mogu se upisati djeca vrtićkog uzrasta pa sve do ranog školskog uzrasta 4-8 godina. Zbog individualnog pristupa i posvećenosti svakom djetetu radi se u manjim grupama (10-12 učenika). – piše Bljesak.info

Glazbeni sat održava se jednom tjedno u trajanju od 60 minuta

Aktivnosti koje će se provoditi kroz program na nastavi su pjevanje, sviranje na Orffovom instrumentariju, glazbene igre, pokreti, slušanje klasične glazbe, likovni i literarni doživljaj, glazbena improvizacija, glazbena memorija.

Nastava će se održavati u prostorijama njihove udruge na adresi Zagrebačka 24 u Mostaru. Upise i rezervacije možete izvršiti svaki dan pozivom na broj 063/836-608 ili porukom na Facebooku ili Instagramu. Mala škola glazbe je predškolski glazbeni odgoj osmišljen po uzoru na Funkcionalnu muzičku pedagogiju(FMP) – originalnu autorsku koncepciju glazbenog odgoja i obrazovanja autorice Elly Bašić iz Zagreba.

Njihov metodički put u učenju glazbe teče od emocionalnog doživljaja prema osvještavanju. Takav doživljaj dijete će produbiti i izraziti kroz likovni, govorni(literarni) ili motorički iskaz. Rani glazbeni odgoj doprinosi razvoju intelektualnih, društvenih i emocionalnih sposobnosti što dovodi do formiranja cjelokupne i svestrane ličnosti djeteta.

Kroz kvalitetan metodički pristup u Maloj školi glazbe dijete će imati priliku razviti sposobnosti, ali se i pripremiti za nastavak formalnog glazbenog obrazovanja, poručuju organizatorice

“Specifičnost našeg programa ogleda se u poticanju dječje mašte i kreativnosti te uvažavanju individualnog razvoja svakog djeteta. Opušteno ozračje, igra, edukativne priče i asocijacije predstavljaju značajna motivacijska sredstva u našoj nastavi. Cilj ovog programa je potaknuti ljubav prema glazbi te razvijati kod djeteta doživljaj ljepote glazbe”, poručuju.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar