PROGNOZA: Kakvo nas vrijeme očekuje

PROGNOZA: Kakvo nas vrijeme očekuje

Sunčano vrijeme očekuje nas u Bosni i Hercegovinu u nekoliko predstojećih dana, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi N1.
U četvrtak u Bosni će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle ili niske naoblake. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C.
U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 16 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.
U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C, saopćeno je.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar