Programi FZZZ-a omogućit će zapošljavanje više od 11.000 osoba

Programi FZZZ-a omogućit će zapošljavanje više od 11.000 osoba

Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) 27. 02.2018. objavit će Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja u ovoj godini, a dan poslije Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja start up zapošljavanja.

Direktorica tog zavoda Helena Lončar danas je na konferenciji za medije kazala da je to moguće zahvaljujući većem ovogodišnjem proračunu koji za sufinanciranje zapošljavanja iznosi oko 50 milijuna KM.

– Od toga je 12,7 milijuna iz kredita Svjetske banke – istakla je Lončar.

Za realizaciju programa sufinanciranja zapošljavanja predviđeno je 40.000.000 KM, a Federalni zavod za zapošljavanje ga provodi u suradnji sa županijskim službama za zapošljavanje.

Lončar je navela da je cilj zapošljavanje najmanje 11.000 osoba sa evidencije nezaposlenih u FBiH.

– Programom će se kroz različite mjere obuhvatiti mladi do 30 godina i žene, te teže i posebne kategorije nezaposlenih osoba – kazala je Lončar.

Zavod će sufinancirati prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena i mogućnost produljenog sufinanciranja i zapošljavanja.

U ovoj godini, najavila je Lončar, Zavod će sufinancirati mjeru nazvanu ”Tražim poslodavca”.

– Prema dosadašnjim iskustvima i mjerama nezaposlene osobe su bile pasivne. Sada želimo potaknuti te osobe da traže poslodavce – navela je Lončar.

Za program sufinanciranja start up samozapošljavanja planirano je 6.000.000, a poticajne mjere se odnose na poduzetništvo za mlade, za žene i poduzetništvo za sve, kako je nazvano.

Rukovodilac sektora za zapošljavanje Omer Korjenić je kazao da će Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja biti objavljen na internet stranici Zavoda.

– Prijave će biti moguće putem web portala, a kompletna dokumentacija se dostavlja županijskim službama za zapošljavanje – rekao je Korjenić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing