Pronađena droga u vrijednosti većoj od 300.000 KM, jedna osoba uhićena

Pronađena droga u vrijednosti većoj od 300.000 KM, jedna osoba uhićena

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 10.02. 2022. godine, u okviru planskih aktivnosti usmjerenih prema licima koja se dovode u vezu sa nabavljanjem, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine proveli su operativnu akciju „Windmolen“ na području Zeničko-dobojskog kantona, te su tom prilikom slobode lišili lice inicijala D. Š. (1995). 

Lice se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela „Neovlašteni promet opojnim drogama“ iz člana 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine

Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres motornog vozila, koje je zaustavljeno uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije te je tom prilikom pronađeno 16 paketa bijele materije težine oko 15,5 kg koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin i jedna PVC vreća sa više stotina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu MDMA, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice se sumnjiči da je drogu transportiralo iz Europske unije u Federaciju Bosne i Hercegovine s ciljem distribucije na ilegalnom tržištu. Ulična vrijednost pronađene droge je viša od 300.000 KM.

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Federalne uprave policije

Lice lišeno slobode je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku predato u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar