Prošla je 31 godina od okrutnog ubojstva brata i sestre u Jurićima

Prošla je 31 godina od okrutnog ubojstva brata i sestre u Jurićima

Prošla je 31 godina od stravičnog zločina koji su pripadnici ABIH počinili u naselju Jurići, kada su iz Hera ušli u naselje i ubijali djecu i starce. Zločin je ovo koji nakon toliko godina još nije procesuiran zbog nedostatka dokaza. 

Na današnji dan, 18. lipnja 1993. godine, ubijeni su brat i sestra, Josip i Marina Knježević u obiteljskoj kući. Josip je pokošen rafalom s vrata spavaće sobe, Marina je dok je potrčala u pomoć bratu također pokošena rafalom. Pogođena je sa šest metaka. Umrla je na putu do ratne bolnice u Rumbocima.

Također, vojnici ABiH upadaju u kuću starice Anice Jurić-Vidović, u koju ispaljuju rafal s leđa, a jedan od metaka nanio joj je i tešku ozljedu u predjelu vrata. O spomenutim događajima postoji i izvješće komisije UNPROFOR-a uz dokumentaciju s pripadajućim fotografijama, crtežima i bilješkama pregleda tragično ubijenih civila.

Nakon nekoliko sati borbe HVO je stavio situaciju u Jurićima pod kontrolu, a tijekom sukoba život je izgubio vojnik Robert Marić.

Šifrirani Dnevnik “Prozorskog bataljuna” navodno sadrži vrlo jasne informacije o naredbama i imenima onih koji su sudjelovali u napadu u Jurićima, od zapovjednika do izvršitelja ovog strašnog zločina.

Sjećanja iz kojih se crpi pozitivna energija

Izvor: “Zločin s pečatom”

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar