Proslavljeni igrač i trener Fudbalskog kluba “Sarajevo” poginuo od udara groma na Zelengori

Proslavljeni igrač i trener Fudbalskog kluba “Sarajevo” poginuo od udara groma na Zelengori

Vijest o pogibiji Dženana Uščuplića potresla je Bosnu i Hercegovinu ovog poslijepodneva, a proslavljeni igrač i trener FK Sarajevo nastradao je tokom planinarenja na Zelengori.
Informaciju da je Uščuplić poginuo od posljedica udara groma je za portal Klix.ba potvrdio načelnik Gorske službe spašavanja Republike Srpske Nenad Ikonić.

Trenutno je u toku akcija transportovanja tijela nastradalog Uščuplića, koje će porodica preuzeti na Tjentištu.

Nezvanično, pretpostavlja se da je Uščuplić u nesretnom trenutku razgovarao na telefon jer su u blizini pronađeni smrskani telefon i naočare, a s njim je u društvu bio jedan prijatelj.

U međuvremenu se od Uščuplića opraštaju porodica i brojni prijatelji, a oglasili su se i iz FK Sarajevo i FK Željezničar.

“Svi mi u Fudbalskom klubu Sarajevo šokirani smo viješću da nas je zauvijek napustio Dženan Uščuplić. Bio je jedan od simbola našeg kluba. Uvijek na raspolaganju, spreman da pomogne i uradi sve što je mogao za naš klub. Takav je bio i kao igrač i kao trener. Ostat će zauvijek dio FK Sarajevo”, piše u objavi FK Sarajevo.

“FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Uščuplić, prijateljima i svim ožalošćenima. Pamtit ćemo te i poštovati kao najvećeg sportskog rivala”, saopćeno je iz kluba s Grbavice.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar